SF'er kritiserer sponsor bag ramadan-middag

NYHED: Vi skal ikke tages til indtægt for en konservativ religiøs bevægelse, siger SF's Serdal Benli, der ikke vil benytte sin invitation til mandagens ramadan-middag i Folketinget.
SF'eren Serdal Benli vil ikke benytte sin invitation til ramadan-middagen i Folketinget: "Jeg vil ikke tages til indtægt for Zaman, der har holdninger langt væk fra SF's grundholdninger," siger Serdal Benli.
SF'eren Serdal Benli vil ikke benytte sin invitation til ramadan-middagen i Folketinget: "Jeg vil ikke tages til indtægt for Zaman, der har holdninger langt væk fra SF's grundholdninger," siger Serdal Benli.Foto: Altinget/Julie C. Christensen
Erik Holstein

Kritikken fra DF og Kristendemokraterne er provinsiel. Problemet er ikke middagen, men sponsoren. Som politisk parti skal man passe på med, hvem man går i seng med.

Serdal Benli (SF)
Byrådsmedlem og formand for integrationsudvalget i Gladsaxe

"Zaman er en konservativ religiøs avis, og den er der ingen grund at alliere sig med som SF'er. Vi allierer os heller ikke med Indre Mission. Jeg vil ikke være med til at gøre Zaman stueren ved at deltage i ramadan-middagen."

Sådan siger Serdal Benli, der som kommunalbestyrelsesmedlem for SF med dansk-kurdisk baggrund har fået en invitation til den omstridte ramadan-middag, der mandag løber af stablen i Folketingets restaurant Snapstinget.

Langt fra SF's grundholdninger
Middagen er arrangeret af Benlis partifælle, folketingsmedlem Özlem Cekic, i samarbejde med avisen Zaman Scandinavia. Og det er netop sponsoren, der får Serdal Benli til at stå af.

For Zaman beskyldes for at være under kontrol af den stærkt omstridte islamiske Gülen-bevægelse, der ledes af iman Fethullah Gülen. Det afvises dog af den administrende direktør Kamil Subasi fra Zaman Scandinavia i en pressemeddelelse udsendt fredag.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00