Slette karakterer til ministrene

MÅLING: Regeringsrokaden for 100 dage siden har ikke givet det ønskede løft. Samtlige nye ministre bedømmes til under middel af vælgerne, og regeringen som helhed kommer skidt fra vælgernes dom.
Hvedebrødsdagene er ovre: Den store ministerrokade blev positivt modtaget af adskillige kommentatorer, men her 100 dage efter er vælgernes begejstring til at overse.
Hvedebrødsdagene er ovre: Den store ministerrokade blev positivt modtaget af adskillige kommentatorer, men her 100 dage efter er vælgernes begejstring til at overse.
Erik Holstein
Foto:
Foto:
Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Foto:
Foto:

Alligevel kan det i høj grad diskuteres, om det er en retfærdig bedømmelse at placere Lene Espersen allernederst. Hun har aldrig været så genial, som man tidligere gjorde hende til. Men hun er heller ikke så håbløs, som hun nu gøres til.

Erik Holstein
Journalist, Altinget | Christiansborg

Smilene var store og brede, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) 23. februar kunne præsentere sin første helt egen regering efter Fogh-æraen. Ministerrokadens omfang var af historiske dimensioner, men lige lidt har det hjulpet. Ministrenes karakterer er alt andet end imponerende, viser en ny meningsmåling.

Ironisk nok er det regeringens veteraner, der høster størst anerkendelse, viser målingen fra A&B Analyse foretaget for Altinget.dk. Svarpersonerne er blevet bedt om at give den enkelte minister en karakter fra 0 til 10, hvor 0 er det absolut ringeste, mens 10 er det sublime. Kun to ministre bevæger sig op over den rigtige side af midterstregen - og de har begge været ministre helt tilbage i Schlüter-perioden.

Skulderklap til Per Stig
<img align="left" src="@nyimg=6198@" />VK-regeringens mest populære minister er kulturminister Per Stig Møller (K), der scorer et gennemsnit på 5,7 point. En tiltrængt opmuntring til den detroniserede udenrigsminister, der er røget ud i problemer efter sin åbenmundede kritik af efterfølgeren, den konservative leder Lene Espersen.

Per Stig Møller scorede dog endnu bedre som udenrigsminister. Så selvom svarpersonerne i meningsmålingen er blevet bedt om at tage stilling til "ministrenes præstationer siden regeringsrokaden" er det nærliggende at tro, at Per Stigs fine karakter også et udtryk for hans opsparede kapital gennem årene.

Dokumentation
Spørgsmål: Der er nu gået ca. 100 dage siden den store ministerrokade d. 23. februar. Hvordan vurderer du ministrenes indsats siden da på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste og 10 er det bedste. (Hvis der er nogle ministre, du mener ikke at kunne vurdere, undlader du bare at skrive et tal ud for vedkommende.)

1.Kulturminister Per Stig Møller (K)5,7
2.Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V)5,4
3.Klima- og energiminister Lykke Friis (V)4,8
4.Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)4,5
5.Udviklingsminister Søren Pind (V)4,4
6.Erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K)4,2
7.Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V)4,2
8.Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)4,1
9.Skatteminister Troels Lund Poulsen (V)4,0
10.Transportminister Hans Chr. Schmidt (V)4,0
11.Justitsminister Lars Barfoed (K)4,0
12.Undervisningsminister Tina Nedergaard (V)3,8
13.Integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V)3,8
14.Socialminister Benedikte Kiær (K)3,7
15.Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K)3,7
16.Fødevareminister Henrik Høegh (V)3,5
17.Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)3,4
18.Miljøminister Karen Ellemann (V)3,3
19,Udenrigsminister Lene Espersen (K)2,5


Målingen er foretaget på nettet på baggrund af 1451 repræsentativt udvalgte svarpersoner. Undersøgelsesperiode 27/5 til 2/6 2010.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00