Sofavælgere i 2007 nu klar til at stemme S

VÆLGERVANDRINGER: S er bedst til at mobilisere sofavælgerne. Det viser Altinget.dks store kortlægning af vælgervandringer siden FV-07.
Sofavælgere svarende til hele 1,7 mandat, der i 2007 gik forbi Helle Thornings valgplakater, er nu parate til at møde frem og stemme på liste A, fremgår det af analysen over vælgervandringer fra FV-07 til i dag.
Sofavælgere svarende til hele 1,7 mandat, der i 2007 gik forbi Helle Thornings valgplakater, er nu parate til at møde frem og stemme på liste A, fremgår det af analysen over vælgervandringer fra FV-07 til i dag.Foto: Altinget.dk
Rasmus Nielsen
Fakta

Altinget.dk har fået adgang til et meget stort datamateriale fra Gallup med ikke mindre end 82.000 vælgerinterviews fra januar 2010 til maj 2011. Det er dermed blevet muligt at beregne meget sikre vælgervandringer fra folketingsvalget i november 2007 til seks forskellige perioder, som er fastlagt ud fra valgperiodens særlige begivenheder.


Kilde: Søren Risbjerg Thomsen

Med "close race" mellem blå og rød blok er det i høj grad op til førstegangsvælgerne og sofavælgerne ved 2007-valget at bestemme, hvem der vinder valget senere i år.

For Altinget.dk har professor og valgekspert Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet lavet en omfattende analyse af vælgervandringer siden valget i november 2007 (hent hele rapporten via linket).

Blandt de mange interessante fund i Søren Risbjergs rapport er følgende tal for udviklingen fra folketingsvalget i 2007 til vælgernes ståsted i maj 2011:


* Venstre afgiver 1,7 mandat til Socialdemokraterne og 2,0 mandater til Dansk Folkeparti. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00