Status quo for partier - tvivl om S-styrke

ANALYSE: Selv om snittet af martsmålingerne akkurat flytter ét mandat fra S til V, hæfter Altingets valgforsker sig ved stabiliteten.
Med historisk små vælgervandringer lykkes det akkurat på en måned V at snuppe et mandat fra S.
Med historisk små vælgervandringer lykkes det akkurat på en måned V at snuppe et mandat fra S. Foto: ft.dk

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Gennemsnittet af meningsmålinger viser næsten ingen ændringer fra februar til marts.

Den største ændring er en lille fremgang på 0,4 pct. for SF fra 8,2 til 8,6 pct. Ellers er ingen af ændringerne for de øvrige partier på mere end plus eller minus 0,2 pct. (Se Tabel 1).

Denne stabilitet viser sig også ved, at Altingets indeks for det samlede omfang af ændringer fra måned til måned er den laveste i hele perioden siden sidste valg. Der skal således kun flyttes 0,7 pct. mellem partierne i gennemsnittet for marts for at få samme resultat som i februarsnittet (Se sidste kolonne i Tabel 1).

Vejet gennemsnit af meningsmålinger fra Catinét/Ritzau, Gallup/Berlingske T., Greens/Børsen, Megafon/TV 2, Rambøll/Jyllands-Posten, Vilstrup/Politiken og Sentio/B.T. Manglende meningsmålinger er fremskrevet med tendensen i de øvrige. Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. Sidste kolonne måler ændringen i forhold til forrige måling ved, hvor mange procent der skal flyttes for at få den nye måling.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00