Tæt radikalt formandsopgør i vente

BAGGRUND: De Radikale vælger ny landsformand om to uger. Udfaldet kan få stor betydning for partiets organisation - og for partiets interne stabilitet.
Den radikale leder Margrethe Vestager bør holde nøje øje med valget til formandsposten i hendes parti. Udfaldet kan påvirke hendes samarbejde med den radikale organisation.
Den radikale leder Margrethe Vestager bør holde nøje øje med valget til formandsposten i hendes parti. Udfaldet kan påvirke hendes samarbejde med den radikale organisation.Foto: De Radikale
Niels Th. Dahl

Jeg vil ikke erklære mig uenig i noget, folketingsgruppen har gjort eller sagt. Men der er nogle principielle dagsordener, man godt kan tage op.

Klaus Frandsen
Kandidat til radikal landsformand

Der er ikke mange uden for Det Radikale Venstre, der rigtig har opdaget det endnu. Men internt i partiet går diskussionerne derimod højt i disse uger.

På det radikale landsmøde 12.-13. september er der nemlig kampvalg om posten som radikal landsformand efter den mangeårige ditto Søren Bald, der nu har valgt at trække sig efter 8 år på posten.

Og det valg kan - i hvert fald ifølge både de to formandskandidater og flere andre radikale politikere og tillidsfolk - få overordentlig stor betydning for partiet og dets chancer for succes i fremtiden. Bag valget ligger nemlig en årelang radikal strid om forholdet mellem partiets organisation og partiets folketingsgruppe - og en større diskussion om, hvordan partiet skal udvikle sin politik i fremtiden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00