Tavshed er guld for en offentlig ansat

NYHED: Når MF'ere revser offentligt ansatte for at udtale sig i pressen, er det skadeligt for samfundet, mener eksperter.
Natali Braagaard

Det ville være rart, hvis politikerne kendte til den retsstiling, som offentligt ansatte faktisk har - på den måde kunne man også undgå en del tossede udtalelser.

Jens Peter Christensen
Højesteretsdommer
Fakta

Efter et beslutningsforslag fra SF nedsatte justitsminister Lene Espersen (K) i starten af 2004 ekspertudvalget "Udvalget om offentligt ansattes ytringsfrihed og meddeleret" - det såkaldte Whistleblowerudvalg.

Juraprofessor og højesteretsdommer Jens Peter Christensen var formand for udvalget, som i en betænkning fra april 2006 ikke mente, at der var behov for at fastsætte nye regler om offentligt ansattes meddeleret.


Kilde: Altinget.dk

Søren Espersen (DF) vil ikke acceptere det. Søren Søndergaard (EL) finder det dybt betænkeligt. Og mens Naser Khader (R) kræver dokumentation, inddrager Morten Messerschmidt (DF) videnskabsminister Helge Sander (V).

Fire folketingspolitikere og fire eksempler på situationer, hvor MF'ere har været ude med riven efter offentligt ansatte, der har deltaget i den offentlige debat. Det selvom offentligt ansatte har samme ytringsfrihed som alle andre borgere.

Jo mere viden jo bedre lovgivning
Det er ifølge SF's retsordfører Anne Baastrup skadeligt for samfundet som helhed:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00