Thulesen: Nye væksttal fjerner behovet for smertefulde reformer

ØKONOMI: Overraskende opjustering af væksten i Danmark får nu DF's Kristian Thulesen Dahl til endegyldigt at begrave Løkkes pensionsreform. Venstre mener ikke, de nye væksttal ændrer noget, og den nye regering fastholder målet om endnu en pensionsreform.

De nye væksttal fjerner behovet for nye drastiske reformer, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl.
De nye væksttal fjerner behovet for nye drastiske reformer, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl.Foto: Keld Navntoft / Scanpix
Morten ØyenErik Holstein

De opjusterede tal viser tydeligt, at der ikke er en brændende platform.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Partiformand

Det gik næsten ubemærket hen over det politiske landskab, da Danmark midt i november med et fingerknips blev næsten 42.000.000.000 kr. rigere. Den ellers gode nyhed kan dog ende med at gå ud over humøret i Statsministeriet, hvor den nye treparti-regering fortsat har ambitioner om såkaldte velfærdsreformer.

Fakta
Danmarks statistik opjusterer dansk økonomi

BNP-væksten i 2013, 2014 og 2015 er blevet opjusteret af Danmarks Statistik. Alene i 2015 havde man undervurderet den danske BNP med 41,2 milliarder kroner.

Danmarks Statistik oplyser, at opjusteringen bl.a. skyldes indarbejdelse af nye tal for betalingsbalancen i nationalregnskabet. Nye og bedre data for virksomhedernes aktiviteter i udlandet bevirker at Danmarks eksport er hævet i forhold til tidligere opgørelser. Dermed er BNP blevet løftet markant, og sammen med almindelige løbende revisioner er væksten også opjusteret i de seneste år.
 

Kilde: Danmarks Statistik

Med opjusteringen af dansk økonomi fjernes et af regeringens væsentligste argumenter for nye velfærdsreformer nemlig, mener Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

Det er en revideret opgørelse fra Danmarks Statistik, der risikerer at gøre vejen endnu mere stenet for statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) 2025-plan og ambitionerne for den nye trekløver-regering. Den reviderede opgørelse over den danske økonomi fra 2007-2015 viser nemlig, at væksten slet ikke har været så sløj som hidtil antaget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00