Thulesen: Nye væksttal fjerner behovet for smertefulde reformer

ØKONOMI: Overraskende opjustering af væksten i Danmark får nu DF's Kristian Thulesen Dahl til endegyldigt at begrave Løkkes pensionsreform. Venstre mener ikke, de nye væksttal ændrer noget, og den nye regering fastholder målet om endnu en pensionsreform.

Det gik næsten ubemærket hen over det politiske landskab, da Danmark midt i november med et fingerknips blev næsten 42.000.000.000 kr. rigere. Den ellers gode nyhed kan dog ende med at gå ud over humøret i Statsministeriet, hvor den nye treparti-regering fortsat har ambitioner om såkaldte velfærdsreformer.

Med opjusteringen af dansk økonomi fjernes et af regeringens væsentligste argumenter for nye velfærdsreformer nemlig, mener Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

Det er en revideret opgørelse fra Danmarks Statistik, der risikerer at gøre vejen endnu mere stenet for statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) 2025-plan og ambitionerne for den nye trekløver-regering. Den reviderede opgørelse over den danske økonomi fra 2007-2015 viser nemlig, at væksten slet ikke har været så sløj som hidtil antaget.

Login