Tid til Foghs langsomme reform

KLUMME: Først var det borgerlige Danmark utålmodig med VK. Nu er man ved at forstå Foghs langsomme tempo for nænsomme reformer mod et mere individuelt samfund, skriver Altinget.dks redaktør Rasmus Nielsen efter Venstres landsmøde i Odense.
Rasmus Nielsen

Det fremmer forståelsen for Venstres projekt og underminerer fundamentet for utålmodigheden, når partiets ledere på denne måde går tilbage til udgangspunktet for tankesættet bag individets friheder og pligter.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
MED DIRIGENTENS BEGRUNDELSE ”Gudstjenesten var vist lidt forsinket” kom Venstres ellers strømlinede landsmøde endelig i gang første søndag i advent hér i Odense.

Partiformanden skulle på fireårsdagen for VK-regeringens tiltrædelse godtgøre over for de hen ved 2000 liberale sjæle i Odense Congress Center, at det stadig giver mening at tro på et samfund frem mod 2015 mere formet af Venstres fingeraftryk.

Foghs søndagstale tog det religiøse aspekt op ved at fastslå, at ”enhver religion skal finde sin plads indenfor det joviale danske samtale-demokrati”.

Men først og sidst handlede den om i ro og mag, næsten umærkeligt, at justere samfundet, så den enkelte får mere plads, også som ”kunde i en fortsat svagt voksende offentlig sektor.”

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00