Om  
Henriette Ergemann

Tidligere skandaleramt næstformand i Nye Borgerlige overvejer at vende tilbage

I 2023 meldte Henriette Ergemann sig ud af Nye Borgerlige, efter hun forlod posten som næstformand. Nu overvejer hun at gøre comeback. 

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Henriette Ergemann, der tidligere har været næstformand i Nye Borgerlige, overvejer at vende tilbage til partiet. Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

"Ja, det overvejer jeg da. Og det er på baggrund af alle de henvendelser, jeg har fået, fra mange gode folk, der stadig er tilbage i partiet," udtaler hun. 

Udmeldingen kommer oven på, at tidligere formand Pernille Vermund først meddelte, at hun ville nedlægge partiet. Siden har Nye Borgerliges medlemmer meddelt, at de ønsker at fortsætte partiet. 

Henriette Ergemann forlod posten som næstformand i Nye Borgerlige i februar 2023, hvorefter hun også meldte sig ud af partiet.  

Det skete oven på, at Ekstra Bladet og B.T. afslørede, at hun var kommet med nedladende kommentarer til en række fremtrædende politikere på sociale medier. Kommentarerne kom især i forbindelse håndteringen af coronakrisen.

Henriette Ergemann er i dag byrådsmedlem i Kalundborg Kommune. Efter hun forlod Nye Borgerlige, stiftede hun partiet 'Frit Borgerligt Fællesskab'. 

Nye Borgerliges fremtid skal afgøres på et hovedbestyrelsesmøde 27. januar.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Ergemann

Byrådsmedlem (løsgænger, fhv. NB), Kalundborg Kommune, fhv. næstformand, Nye Borgerlige, selvstændig

0:000:00