Udlændingepolitik på vej ind i valgkampen

ANALYSE: Udlændingepolitik fylder mere i valgkampen, og for fem ud af seks vælgere har det betydning for, hvor de sætter krydset.
Asyludspil fra S om ret til arbejde og bopæl uden for asylcentre som Sandholm har fået Venstre til at reagere skarpt. For de fleste vælgere har netop udlændingepolitik betydning for, hvor de sætter deres kryds.
Asyludspil fra S om ret til arbejde og bopæl uden for asylcentre som Sandholm har fået Venstre til at reagere skarpt. For de fleste vælgere har netop udlændingepolitik betydning for, hvor de sætter deres kryds. Foto: TV2
Henrik Theil
En uge før valget kom udlændingepolitikken for alvor ind i valgkampen, da Socialdemokratiet tirsdag udsendte valgmailen "Fast og fair asylpolitik". Hovedsigtet var retten til arbejde for asylansøgere, men ellers en uændret udlændingepolitik. Det fik Venstre til straks at rette skytsets mod Socialdemokratiet for at ville gøre Danmark til en "flygtningemagnet".

Det socialdemokratiske udspil kunne næppe kaldes revolutionerende, og det er i tråd med holdningen hos flertallet af danskerne. S vil fastholde en stram udlændingepolitik, men åbne for arbejde og bopæl uden for centre for asylansøgere.

Venstre advarede mod Danmark som endestation for menneskesmugling og en tilbagevenden til udlændingepolitik som under Poul Nyrup.

Alle fem indlæg på Venstres valghjemmeside onsdag morgen handlede om integration og asyl, og det faldt fint i tråd med statsministerens besøg med valgbussen eller integrationsbussen, som Venstre kalder den, de samme dage i områder som Vollsmose ved Odense og Gjellerup ved Århus.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00