Ugen i dansk politik: Tre tidligere skatteministre skal afhøres

KALENDER: Skattekommissionen holder høringer, og Folketinget diskuterer aflivning af mink. Få overblikket over ugen, der kommer.

Mandag
Folketingets fødevareordførere skal mødes med fødevareminister Mogens Jensen (S) for at diskutere regeringens plan om at aflive alle danske mink på grund af en muteret udgave af coronavirus, som har spredt sig blandt dyrene og videre til mennesker.

Tirsdag

Klokken 9-15 holder kommissionen om SKAT, der blev nedsat af Søren Pape Poulsen tilbage i 2017, høringer i Retten på Frederiksberg.

Kommissionens opgave har været at kulegrave mange af de skandaler, der har været i SKAT, og som har kostet milliarder af skattekroner.

Klokken 13 er der møde i folketingssalen, hvor en række lovforslag skal behandles. Det gælder blandt andet en biodiversitetslov.

Klokken 14 er der åbent samråd med sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om regeringens planer for at sikre, at de tusindvis af operationer, der har hobet sig op i det danske sundhedsvæsen på grund af corona, bliver afviklet.

Onsdag
Klokken 9 begynder dagen med en høring om retssikkerheden for mennesker med handicap.

Formålet med høringen er at belyse problemerne med sagsbehandlingen på handicapområdet og dermed bidrage til at skabe et bedre grundlag for politiske drøftelser for at forbedre retssikkerheden for borgere med handicap.

Klokken 9 fortsætter høringerne med kommissionen om SKAT i Retten på Frederiksberg. I dag skal de tre tidligere skatteministre, Troels Lund Poulsen (V), Kristian Jensen (V) og Peter Christensen (V), afhøres.

Klokken 10 skal Joy Mogensen i et samråd. På samrådet skal hun redegøre for, hvorfor regeringen ikke ønsker at afsætte midler til Grundtvig Centeret, der arbejder med at udgive Grundtvigs værker. Hun skal redegøre for, hvad betydningen af færre midler får for offentliggørelsen af Grundtvigs samlede værker. Hun er også blevet bedt om at redegøre for hendes syn på Grundtvig og hans værkers betydning.

Samrådet er indkaldt efter ønske fra Morten Messerschmidt (DF).

Klokken 13 er ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S), i samråd om håndteringen af corona blandt mink samt branchens fremtid.

Klokken 13 slår Folketinget dørene op til et klassisk møde i salen, hvor ministrene skal svare på spørgsmål samt behandle en række lovforslag.

Klokken 14 har Miljø- og Fødevare endnu en gang indkaldt minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) til åbent samråd om mini-vådprojekter. Udvalget har blandt andet spurgt om ministeren mener, det er rimeligt, at landmænd må vente et til to år på at få udbetalt de penge, de har fået tilsagn om.

Torsdag
Klokken 10 er der møde i Folketingssalen, hvor det store emne er statsborgerskab, når flere lovforslag om statsborgerskab skal behandles. Det drejer sig blandt andet om et forslag om at indføre skærpede krav for danskkundskaber ved tildeling af statsborgerskab samt at udelukke personer fra statsborgerskab, som er idømt fængselsstraf.

Klokken 13.25 er der åbent samråd, hvor finansminister Nicolai Wammen skal svare på spørgsmål om besparelser på finansloven for 2021 i forhold til digitaliseringen.

Klokken 14.30 skal finansminister Nicolai Wammen igen i samråd. Denne gang er det om harmonisering af beskatning i Nordsøen.

Klokken 15 er der åbent samråd med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke om omfanget af advokatudgifter i forbindelse med undersøgelsen af en række ledelsesforhold på Statens Serum Institut.

Ministeren er blandt andet bedt om at svare på, hvorfor et advokatfirma er hyret, uden det har været i udbud.

Fredag
Klokken 9.30 skal Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd. De skal redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at entreprenører løfter deres sociale opgave ved for eksempel at integrere specifikke medarbejdergrupper ved danske byggerier, så der kan skabes danske praktikpladser.

Klokken 10 er der ugens sidste møde i Folketingssalen.

Klokken 13 er der temamøde om sexisme på arbejdspladserne i Ligestillingsudvalget. På mødet skal eksperter blandt andet komme med bud på, hvordan man kan håndtere sexisme og sikre retssikkerheden for både offer/ofre og krænker.

Forrige artikel Hvem forlader Venstre? Kortuddannede, kvinder og ældre siver fra partiet Hvem forlader Venstre? Kortuddannede, kvinder og ældre siver fra partiet Næste artikel Lavbundsjordene skulle være landbrugets billige klimatrumf. Nu er der opstået tvivl om effekten, prisen og potentialet Lavbundsjordene skulle være landbrugets billige klimatrumf. Nu er der opstået tvivl om effekten, prisen og potentialet
Thulesen er ikke længere herre i eget hus

Thulesen er ikke længere herre i eget hus

ANALYSE: Kristian Thulesen Dahls vision om at gøre DF til et nyt midterparti fortrænges af en langt snævrere kristen dagsorden. Thulesen var under øget pres på årsmødet, og Peter Kofods stærke valg til hovedbestyrelsen illustrerer, at formandens støtte i baglandet er svundet ind.