Overblik: Her er Skattekommissionen

KOMMISSION: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har i dag udpeget medlemmerne af Skattekommissionen. Se dem her.

Det står nu klart, hvem der får plads i Skattekommissionen, der skal kulegrave de mange skandaler i Skat, som har kostet milliarder af skattekroner.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har onsdag nedsat den undersøgelseskommission, der skal undersøge Skat. Landsdommer fra Vestre Landsret, ph.d. Michael Ellehauge er udpeget som formand for kommissionen, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Undersøgelseskommissionen består derudover af følgende medlemmer: 

  • Advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen fra advokatfirmaet Norrbom Vinding er udpeget som medlem af undersøgelseskommissionen.  Hun er indstillet af Advokatsamfundet.
  • Professor fra Aarhus Universitet, dr.jur. Søren Højgaard Mørup er udpeget som medlem af undersøgelseskommissionen.
  • Advokat Jens Lund Mosbek fra advokatfirmaet Kromann Reumert er udpeget som udspørger for kommissionen.

Derudover er landsdommer Rikke Holler fra Vestre Landsret udpeget til skattekommissionens sekretariat. Hun vil som sekretariatsmedlem arbejde på fuld tid med undersøgelsen, og hun skal agere suppleant for formanden, så kommissionen vil kunne fortsætte sit arbejde uden at skulle genafhøre allerede afhørte vidner, hvis formanden undervejs i undersøgelsen skulle se sig nødsaget til at trække sig.

Der ligger et omfattende gravearbejde forude for kommissionens medlemmer, da de skal endevende de seneste 15 år i Skat. De skal i sidste ende vurdere, om nogen skal drages til ansvar for skandalerne i Skat, ligesom Skattekommissionen gerne skal komme med forslag til lovændringer, der kan forhindre, at noget lignende sker igen.

Undersøgelseskommissionen af Skat er nedsat af Folketinget for blandt andet at undersøge det skandaleramte inddrivelsessystem EFI og grundlaget bag de seneste års effektiviseringer af Skat. Undersøgelsen og redegørelsen vil omfatte perioden fra 2002 til tidspunktet frem til kommissionens nedsættelse. Arbejdet forventes at vare en årrække.

Opgaven lyder, at kommissionen blandt andet skal undersøge og redegøre for følgende:

  • Det samlede begivenhedsforløb omkring sammenlægningen af den statslige og kommunale inddrivelsesmyndighed i Skat
  • Forvaltningen af inddrivelsesområdet og planlægningen, udviklingen, idriftsættelsen og nedlukningen af det digitale inddrivelsessystem EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem)
  • Beslutningsgrundlaget for, implementeringen af og opfølgningen på de generelle effektiviseringstiltag i Skat.

Søren Pape Poulsen har også besluttet at udpege professor, dr.jur. Karsten Revsbech og advokat Sune Troels Poulsen fra advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen til undersøgelseskommissionens sekretariat. Udpegningen af Karsten Revsbech og Sune Troels Poulsen sker for at have suppleanter for undersøgelseskommissionens øvrige medlemmer.

Forrige artikel DF: Hæv straffen for trusler mod folkevalgte DF: Hæv straffen for trusler mod folkevalgte Næste artikel Juncker: Der er brug for én kaptajn på skibet Juncker: Der er brug for én kaptajn på skibet