Ugens meningsmålinger: Inger Støjberg og rødt flertal

MÅLINGER: Altinget bringer hver uge de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om vælgerne, der afviser Støjberg-kommission og så er der nye meningsmålinger, der peger på solidt rødt flertal.

47 procent af vælgerne er uenige i, at der skal nedsættes en undersøgelseskommission af Inger Støjbergs optræden i sagen om barnebrude.
47 procent af vælgerne er uenige i, at der skal nedsættes en undersøgelseskommission af Inger Støjbergs optræden i sagen om barnebrude.Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Vælgerne afviser Støjberg-kommission
47 procent af vælgerne er uenige i, at der skal nedsættes en undersøgelseskommission af integrationsminister Inger Støjbergs optræden i sagen om de mindreårige brude. 32 procent er modsat enige i, at der skal nedsættes en kommission, mens 22 procent svarer ‘ved ikke’. Det viser en ny måling af Norstat for Altinget

Rødt flertal
I den nyeste måling af Voxmeter for Ritzau står rød blok til 51,5 procent mod blå bloks 48,5 procent. Socialdemokratiet står til at blive største parti med 25,9 procent. Dansk Folkeparti står til 18,7 procent, mens Venstre står til 17,6 procent. 

I det nye politiske indeks foretaget af Norstat for Altinget står rød blok til 52,7 procent mod blå bloks 46,2 procent. Socialdemokratiet står til 26,6 procent, mens Dansk Folkeparti står til 18,9 procent, og Venstre står til 17,2 procent. Liberal Alliance står til den dårligste Norstat-måling siden Folketingsvalget i juni 2015 med blot 4,6 procent.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00