Om  
Lars Olsen
Jesper Tynell

Ulighedsdebattør modtager demokratistafetten

Forfatter og journalist Lars Olsen modtog i går Demokratistafetten for sit mangeårige arbejde som samfundsdebattør og journalist.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Hvert år på Grundlovsdag videregives Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet til en debattør, der har tilført den politiske debat noget ekstra ved gennem personligt engagement at få danskerne til at forholde sig til demokrati og medborgerskab.

Dette skete således også i går til en grundlovsfest i Vartov, hvor forfatter, kommentator og journalist Lars Olsen modtog prisen. Dette skete for hans mangeårige engagement for at skabe debat om blandt andet ulighed og klasseskel i Danmark.

Senest har Lars Olsen været aktuel med bogen ”Klasssekamp fra oven” (2014) og den meget omtalte ” En bygning slår revner – Socialdemokratiet og det folkelige Danmark” fra 2013.

Ved prisoverrækkelsen udtalte han:

”Jeg er glad og beæret over at modtage stafetten – især fordi det er en demokratistafet. Der sker i disse årtier nogle dramatiske forandringer. Historisk havde Danmark et bredt favnende folkestyre, båret af stærke folkelige bevægelser. I dag er Christiansborg blevet en mere afsondret boble med sit eget spil mellem politikere, embedsmænd og medier. Det skaber nye brudflader i forhold til store dele af befolkningen.”

Således fremhævede han også selv temaet omkring netop øget elitestyre som udfordring for demokratiet.

Det var i går ellevte gang, at Demokratistafetten blev givet videre. Den blev overrakt Lars Olsen af sidste års modtager Jesper Tynell, der dengang modtog stafetten for blandt andet sin bog ”Mørkelygten”, der satte fokus på embedsværkets rolle i demokratiet.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Olsen

Journalist, forfatter, foredragsholder
cand.phil. i samfundsfag (Københavns Uni. 1983)

Jesper Tynell

Journalist, DR, forfatter
cand.mag. i historie (RUC 2001), cand.comm. (RUC 2001)

0:000:00