Vilhelmsen: En umulig opgave for mig at samle partiet

PRESSEMØDE: Annette Vilhelmsen (SF) fortryder intet. Hun siger, at det var en umulig opgave for hende at samle SF. Derfor trækker hun sig som partiets formand. Hun fastholder, at SF har haft stor indflydelse i regeringen.
"Partiet står over for store udfordringer, men denne situation kan blive en ny start for SF," sagde Annette Vilhelmsen på pressemødet, hvor hun trak sig som formand.
"Partiet står over for store udfordringer, men denne situation kan blive en ny start for SF," sagde Annette Vilhelmsen på pressemødet, hvor hun trak sig som formand.Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Kim RosenkildeJørgen Skadhede

En synligt påvirket, men fattet Annette Vilhelmsen, kastede torsdag formiddag endegyldigt håndklædet i ringen. På et pressemøde i SF's gruppeværelse på Christiansborg annoncerede hun, at hun trækker sig som formand for SF, og at partiet forlader regeringen.

Opgaven med at samle partiet efter det dybt splittende opgør om formandsposten var for stor.

"Jeg vurderer, at det var en umulig opgave for mig at samle partiet," siger Annette Vilhelmsen.

Det var ellers netop den opgave, hun blev valgt som formand til.

Jeg blev valgt til formand for at samle partiet. Det er ikke lykkedes. Af hensyn til SF har jeg taget konsekvensen af det.

Annette Vilhelmsen (SF)
Eks-partiformand
Foto: Folketinget

"Jeg blev valgt til formand for at samle partiet. Det er ikke lykkedes. Af hensyn til SF har jeg taget konsekvensen af det," siger Annette Vilhelmsen.

Hun erkender samtidig, at partiet befinder sig i en dyb krise.  

"Partiet står over for store udfordringer, men denne situation kan blive en ny start for SF," sagde Annette Vilhelmsen på pressemødet, hvor hun trak sig som formand. Foto: Pressefoto

"Partiet står over for store udfordringer, men denne situation kan blive en ny start for SF," siger Annette Vilhelmsen.

Fortryder intet
Hun fortryder ikke noget i forløbet af Dong-sagen, der kløvede partiet midt over og kostede regeringsdeltagelsen.

"Vi har fulgt Dong-sagen til ende. Det nytter ikke at fortryde noget i politik. Når SF indgår aftaler, så står vi ved de aftaler," siger Annette Vilhelmsen. 

SF og Vilhelmsen selv er blevet kritiseret for at lade sig køre over i regeringssamarbejdet. Men hun fastholder, at SF har efterladt sig store spor i regeringens politik. 

"Det er uomtvisteligt, at SF har gjort en markant forskel i regeringen. Selv om vi måske ikke har været så gode til at fortælle om det," siger Annette Vilhelmsen og fortsætter:

"Jeg nævner i flæng. Togfonden, tidlig indsats for børn og unge, som lever i udsatte situationer, en massiv oprustning på det grønne område, en opgradering af Palæstina, afskaffelsen af fattigdomsydelser, en psykiatriplan, socialøkonomiske virksomheder, og jeg kunne blive ved. Listen er lang."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annette Lilja Vilhelmsen

Bestyrelsesmedlem af Odense ZOO, Naturama og Fjord og Bælt
cand.pæd. i almen pædagogik (Danmarks Lærerhøjskole 2001), Læreruddannet fra Den fri Lærerskole, kontorassistent

0:000:00