Om  
Tommy Ahlers
Lars Frelle-Petersen

DI-direktør og tidligere minister bliver del af ny bestyrelse for Ungdomsøen

Folketingsmedlem og iværksætter Tommy Ahlers (V) og direktør i Dansk Industri Lars Frelle-Petersen er blandt de nye bestyrelsesmedlemmer for Ungdomsøen, der indvies 24. august. 

Claudia Steenhard

Fonden Ungdomsøen har kort før øens indvielse hentet flere nye prominente skikkelser ind i bestyrelsen.

Det skriver fonden til Altinget.

De nye bestyrelsesmedlemmer er tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, direktør i Dansk Industri Lars Frelle-Petersen, tidligere forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd Sana Mahin Doost og professor i pædagogisk psykologi ved Aalborg Universitet Lene Tanggaard.

"Jeg er utrolig glad for, at Tommy Ahlers, Lars Frelle-Petersen, Sana Mahin Doost og Lene Tanggaard har takket ja til at blive en del af Fonden Ungdomsøens bestyrelse. Vi står med et af de mest interessante og lovende ungdomsprojekter i nyere tid mellem hænderne," udtaler bestyrelsesformand Lisbeth Trinskjær og fortsætter:

"Som bestyrelse brænder vi for at sikre, at det ungdommelige guldæg udklækkes og vokser på den bedst tænkelige måde, og det kræver meget forskellige kompetencer. Med de fire nye medlemmer er bestyrelsen stærkere, end vi turde drømme om, og det er måske i sig selv et godt bevis på øens enorme potentiale."

Øens fremtidige udvikling sker med støtte fra fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, Lauritzen Fonden og Tuborgfondet samt partnere som Dansk Ungdoms Fællesråd, Højskolerne og Roskilde Festival med flere. 

Lars Frelle-Petersen udtaler i forbindelse med sin indtræden i Fonden Ungdomsøen:

"Jeg har fulgt Ungdomsøens udvikling fra sidelinjen over længere tid og var ikke et sekund i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville med på holdet. Ungdomsøen er allerede lykkedes med at involvere unge fra hele landet samt få stærke kernepartnere som Højskolerne, Dansk Ungdoms Fællesråd, Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne med ombord."

Tommy Ahlers er ligeledes begejstret for Ungdomsøens potentiale og udtaler:

"Jeg synes, det er en fantastisk ide at lave en ø, hvor unge bliver engageret i samfundet på den måde, de selv ønsker. Jeg tror på, at det bliver et sted, hvor unge får håb og en tro på, at det nytter at involvere sig. Jeg er glad for at have fået mulighed for at være med til at tage ansvar for, at det lykkes – sammen med resten af bestyrelsen, fondene og de unge, der vil lege med."

Ungdomsøen indvies 24. august og tilbyder på 50.000 kvadratmeter blandt andet udendørs overnatningspladser, udekøkkener og bålpladser, store shelters med havudsigt og konferencefaciliteter.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tommy Ahlers

Bestyrelsesmedlem, Concito, iværksætter, fhv. MF og uddannelses- og forskningsminister (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 2001)

Lars Frelle-Petersen

Departementschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1998)

0:000:00