Altinget får støtte til at åbne civilsamfundsportal i Sverige

UDVIKLING: Med tre millioner svenske kroner i udviklingsstøtte lancerer Altinget til foråret en svensk pendant til Altinget Civilsamfund. Vi er henrykte, siger chefredaktør for Altinget.se Sanna Rayman.

Altinget i Sverige får nu også en civilsamfundsportal. Det ligger fast, efter at Myndigheten för press, radio och tv har bevilget godt tre millioner svenske kroner til at etablere portalen CivilMedia.

”Dette projekt har ligget og boblet længe, og vi er henrykte over, at vi nu kan komme i gang for alvor,” siger Sanna Rayman, som er chefredaktør for Altinget i Sverige.

Den svenske del af Altinget dækker i forvejen arbejdsmarked, EU, miljø og energi, sundhed, uddannelse, sikkerhed og svensk politik helt overordnet. Sanna Rayman tilføjer, at hun er glad for at kunne føje civilsamfund til fokusområderne.

”Der har længe manglet en kontinuerlig, bred og dyb dækning af civilsamfundets forudsætninger og aktiviteter, og vi er glade for at kunne føje nichen civilsamfund til vores øvrige fokusområder,” siger hun.

Inspiration fra Danmark
Forlægget for det nye svenske medie er den danske civilsamfundsportal, der har eksisteret i fem år. Herfra er erfaringen, at etableringen af en fælles arena for de mange forskellige størrelser i det danske civilsamfund har ført organisationerne tættere sammen.

”Vi har oplevet en fantastisk interesse fra de mange organisationer i det danske civilsamfund for at dele erfaringer med hinanden og for at diskutere de vilkår, der udgør rammerne for deres arbejde,” siger redaktøren for den danske portal, Carsten Terp Beck-Nilsson, og tilføjer:

”Vores erfaring er, at en lang række meget væsentlige diskussioner er kommet op til overfladen, fordi der nu har eksisteret et forum at tage samtalerne i.”

Lancering til foråret
Der er hen over det seneste år foregået sonderinger i det svenske civilsamfund, som har bidraget til udviklingen af mediets fokus.

På baggrund af de modtagne indspark konstaterer Sanna Rayman, at de store medier i Sverige har tendens til at foretage sporadiske nedslag på civilsamfundet, mens sektorens egne medier hver især har fokus på et lille udsnit af sektoren.

”Vi ønsker at føre de forskellige dele af civilsamfundet sammen i en fælles arena, granske ligheder og forskelligheder og facilitere debat og mødet mellem ideer. Den ambition har vi fået positive reaktioner på i mødet med civilsamfundet, så vi ved, at behovet eksisterer,” siger Sanna Rayman.

Styregruppen bag projektet er nu i gang med de forberedende øvelser. Det ventes, at CivilMedia kan lanceres til foråret.

Forrige artikel Rygning forbudt i foreningslivet og andre historier fra det civile Danmark Rygning forbudt i foreningslivet og andre historier fra det civile Danmark Næste artikel Professor vil reformere statsstøtten til store idrætsorganisationer Professor vil reformere statsstøtten til store idrætsorganisationer