Altinget samler den civile innovation på et sted

Siden tidernes morgen har en af civilsamfundets fornemste opgaver været at bringe mennesker sammen om at løse problemer i fællesskab. Så når corona lammer samfundet, bliver civilsamfundet ramt lige i hjertekulen – i selve kernen af dets eksistens.

De civile organisationer er blevet bremset i at gøre det, I er sat i verden for. Jeres aktiviteter er lagt døde. I kan ikke længere samle mennesker fysisk. Og som om det ikke var nok, bliver jeres økonomi belastet af jeres begrænsede bevægelsesfrihed.

Nye indtjeningskilder
Men kriser fremmer også kreativitet. Og historisk set er det i de sværeste tider, at civilsamfundet for alvor har bevist sit værd. Sådan er det også nu.

Rundtomkring i landet finder civile organisationer på nye måder at arbejde for deres formål. Nye tanker bliver tænkt. Nye metoder bliver taget i brug. Nye digitale fællesskaber opstår. Og nye indtjeningskilder bliver opdaget.

På Civilsamfundets Videnscenter vil vi gerne hylde civilsamfundets innovationskraft og samtidig inspirere til at tænke i muligheder frem for begrænsninger. Vi ved, at det kan være svært at skue fremad, når en mur af vanskeligheder tårner sig op foran os. Men vi tror på, at vi i fællesskab kan bygge de løsninger, der skal til for igen at kunne kigge fremad.

Del jeres nytænkende initiativer
Derfor opfordrer vi fonde, foreninger, højskoler, tænketanke, socialøkonomiske virksomheder, i det hele taget alle typer af organisationer i civilsamfundet, til at dele de ideer, I har fået, og de nye initiativer, I har taget, under coronakrisen med resten af det civile Danmark.

Vi samler ideerne i en oversigt på vores site. Oversigten vil blive udbygget løbende, så der hele vejen gennem krisen vil være inspiration at hente til nye måder at tænke og handle på. Og hver uge vil vi lave artikler med eksempler på nytænkende initiativer.

Send dit bidrag med det samme til julie@altinget.dk. Og husk, ingen ide er for lille. Selv den mindste tanke kan være kimen til vores fælles fremtid.


Hver uge opdaterer vi inspirationskataloget med jeres input. Og samtidig opdaterer vi løbende Civilsamfundets Videnscenters store coronaguide, hvor vi samler retningslinjer og gode råd fra myndigheder og civilsamfundet for at give svar på spørgsmål om alt fra foreningsdrift og hjælpepakker til nye måder at møde sine brugere på i en coronatid.

Forrige artikel TV: Ny regering mødte pressen foran Amalienborg TV: Ny regering mødte pressen foran Amalienborg