Om  
Bertel Haarder

Tidligere minister skal være vært på dk4

Efter mange år som minister og endnu flere som folketingsmedlem skal Bertel Haarder nu udforske en helt anden branche. Han er ny tv-vært på dk4 på programmet 'Bertel &'.

Et langt arbejdsliv er ikke slut endnu for 78-årige Bertel Haarder, der skal være vært på dk4. 
Et langt arbejdsliv er ikke slut endnu for 78-årige Bertel Haarder, der skal være vært på dk4. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Solkær Lassen

Bertel Haarder har siddet i Folketinget i over 40 år, men inden det seneste folketingsvalg valgte han ikke at genopstille. Den 78 årige Venstre-mand skulle dermed fra 1. november udforske murene udenfor Christiansborg.

Nu har dk4 overtalt den tidligere minister til at blive tv-vært på kanalen, hvor de har skræddersyet et program til ham, der skal hedde 'Bertel &'. 

"Med Bertel Haarder ved roret bliver dk4s profil som privat public service-kanal styrket markant, for Bertel Haarder er ikke kun en højt respekteret, erfaren, vidende, temperamentsfuld og morsom politiker. Han er i høj grad også en fremragende folkeoplyser, demokratiforkæmper og lejlighedssangskriver," siger stifter og ejer af dk4, Stig H. Hasner.

Tv-programmet skal handle om Bertel Haarder, der enten interviewer en person, han er uenig med, eller en der er  levende optaget af afgørende tilværelsesspørgsmål. Et job der ifølge Bertel Haarder passer ham bedre end at være politiker. 

"Jeg er mere højskolemand og folkeoplyser end politiker. Derfor glæder jeg mig til at bidrage til oplysning og dialog gennem dk4s nye programrække 'Bertel &'," siger Bertel Haarder om sit nye job. 

Det første program sendes 20. december, hvor Bertel Haarder får nuværende MF'er Pelle Dragsted (EL) på besøg.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00