Stine Bosse bliver formand i ny nødhjælps-mastodont

SAMMENSLUTNING: Plan Danmark og Børnefonden fusionerer. Nu kan vi bedre hjælpe verdens fattigste, siger bestyrelsesformand Stine Bosse.

Plan Danmark og Børnefonden fusionerer og skaber dermed Danmarks største privatfinansierede udviklingsorganisation.

"Vi er to organisationer, som har så meget til fælles, at det er oplagt, vi nu forener indsatsen," siger Gwen Visti, som er administrerende direktør i Plan Danmark. 

Hun fortsætter på posten som direktør i den nye organisation, som får navnet Plan Børnefonden.

Bag sig vil man have 70.000 faddere og sponsorater – og tilsammen ville man have haft næsten 300 millioner kroner i omsætning.

Det betyder samtidig, at Børnefondens højtprofilerede direktør, Bolette Christensen, stopper.

Nedlægger stillinger
Organisationens bestyrelsesformand bliver Stine Bosse. Hun varsler, at man vil sætte gang i en spareøvelse.

"Vi forventer at kunne nedlægge mellem 12 og 15 stillinger i de to organisationer hen over de næste to år," siger Stine Bosse og fortsætter:

"Men det er vigtigt at fastslå, at vi alt andet lige ikke er sat i verden for at sikre arbejdspladser i København. Vi skal sikre, at de fattigste hjørner af verden får noget hjælp. Og det kan vi gøre bedre ved at fusionere."

Den nye organisation bliver en del af Plan International-paraplyen, som arbejder i 50 lande. Men rent administrativt vil Civilstyrelsen formentlig først kunne godkende fusionen en gang i eftersommeren.

Udestående om statsstøtten
Samtidig skal man også i tæt dialog med embedsværket på Asiatisk Plads.

Begge organisationer har nemlig indgået aftale om en fast bevilling fra Danida. Men det er endnu usikkert, hvad fusionen kommer til at betyde for de to partnerskaber.

"Vores respektive bestyrelser har godkendt beslutningen, men der venter os stadig en del arbejde, før vi er i mål," siger direktør Gwen Visti.

Forrige artikel Dansk Ungdoms Fællesråd får ny ledelse Dansk Ungdoms Fællesråd får ny ledelse Næste artikel 75-årig skal bevare freden mellem kitesurfere, ornitologer og orker 75-årig skal bevare freden mellem kitesurfere, ornitologer og orker