Cevea henter ny direktør fra Politiken

NAVNENYT: Per Michael Jespersen forlader stillingen som redaktionschef på Politiken til fordel for en stilling som direktør for tænketanken Cevea. Og SDU-professor Asbjørn Sonne Nørgaard bliver ansvarlig for analyse.

Cevea har fundet sin nye direktør i Politikens redaktionschef, Per Michael Jespersen. Det skriver Cevea i en pressemeddelelse.

Asbjørn Sonne Nørgaard, der er tidligere professor i statskundskab på SDU, træder desuden ind i en nyoprettet stilling som vicedirektør med ansvar for analyser. 

Ceveas bestyrelsesformand, Anders Dybdal, er forventningsfuld og begejstret for den nye ledelse:

"Jeg er glad for og stolt over, at det er lykkedes at få to så stærke kræfter til at stå i spidsen for Cevea. Med de to kapaciteter får vi en ledelse med stor tyngde, viden og erfaring inden for det at lave samfundsanalyser, det at sætte dagsordener og det at engagere mennesker i samfundsdebatten," siger han i pressemeddelelsen.

Redaktionschef bliver ny direktør
Per Michael Jespersen er uddannet i statskundskab, sociologi og retorik. Som redaktionschef på Politiken har han også været en markant deltager i den offentlige samfundsdebat.

Han brænder for velfærdsstaten og ser bekymret mod dens fremtid. Her mener han, at Cevea kan spille en nøglerolle, der er tredelt:

"For det første skal Cevea være et laboratorium, der udvikler dagsordensættende analyser og ideer, der giver højrefløjen kamp til stregen og sparker velfærdsmodellen videre. For det andet skal Cevea være det nye fælles fysiske mødested, hvor progressive fra alle hjørner bliver klogere sammen og tager debatten om de svære dilemmaer. Endelig for det tredje skal Cevea uddanne fremtidens meningsdannere – også blandt mennesker uden lange uddannelser," siger Per Michael Jespersen. 

Han mener, at ulighed, utryghed, social mobilitet, velfærd og klimaomstilling er nogle af de centrale spørgsmål, Cevea skal beskæftige sig med.

SDU-professor bliver ansvarlig for analyse
Asbjørn Sonne Nørgaard har en ph.d. i statskundskab og har som professor forsket blandt andet i arbejdsmarked- og socialpolitik, reformpolitik, kommissioner og politisk holdningsdannelse. Han udtrykker ligeledes bekymring for velfærdsstatens fremtid:

"En stor offentlig sektor med gode daginstitutioner og skoler, med stærke sociale tilbud og værdige velfærdsordninger er ikke en forhindring, men en forudsætning for velstand og lighed. Den særlige danske flexicuritymodel på arbejdsmarkedet er også under pres. Med grundige analyser skal vi sætte fokus på de steder, hvor velfærden halter, og sammenhængskraften er udfordret, og vi skal komme med kvalificerede bud på, hvordan vi kan gøre det bedre," siger Asbjørn Sonne Nørgaard og understreger:

"Cevea skal være med til at sætte en progressiv politisk dagsorden."

De to nye ledere tiltræder 1. maj. Den tidligere direktør i Cevea Kristian Weise er i dag generalsekretær for Oxfam Ibis. 

Forrige artikel Nyt studie: Foreningernes superliga får mest politisk ørenlyd på Folkemødet Nyt studie: Foreningernes superliga får mest politisk ørenlyd på Folkemødet Næste artikel Ildsjælen, der ikke egnede sig til at være frivillig Ildsjælen, der ikke egnede sig til at være frivillig
IT-startup: Vi vil give en milliard mennesker adgang til uddannelse

IT-startup: Vi vil give en milliard mennesker adgang til uddannelse

IMPACT: Alle har ret til ordentlig uddannelse, mener Andreas Piculell. Han har bygget en læringsplatform, der retter sig ind efter elevernes niveau. Nu beder han ngo'er om hjælp til at brede platformen ud på steder, hvor der ikke er adgang til uddannelse.