Debat

Civilsamfundets Brancheforening og DE: Fjern skatteloftet på velgørenhed

De Konservatives udspil genstarter debatten om skattefradrag for velgørenhed. Ophævelse af fradragsloftet ved privat donation kan markant øge støtten til velgørende formål. I en tid med stigende ulighed er det afgørende at lette vejen for positive bidrag, skriver Laila Walther og Tony Bech.

Donationer er et udtryk for godt samfundssind og et afgørende økonomisk fundament for organisationernes arbejde, skriver Laila Walther og Tony Bech.
Donationer er et udtryk for godt samfundssind og et afgørende økonomisk fundament for organisationernes arbejde, skriver Laila Walther og Tony Bech.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Laila Walther
Tony Bech
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatten om skattefradrag på velgørenhed har atter fundet vej til den politiske dagsorden. De Konservative førte an med deres nylige Civilsamfundsudspil.

Ét af forslagene her er at fjerne loftet på, hvor mange penge man kan trække fra i skat, hvis man som privatperson donerer penge til velgørenhed.

Fra Dansk Erhverv og Civilsamfundets Brancheforening hilser vi initiativet meget velkommen. Det er en god idé, der fremmer lysten til at donere penge til fordel for mange mennesker som får hjælp fra civilsamfundets mange organisationer.

Rigtig mange danskere og virksomheder vælger allerede hver måned at donere et beløb til landets civilsamfundsorganisationer. Dermed støtter de mange vigtige indsatser for udsatte børn og voksne, samt andre formål herhjemme og ude i verden.

Donationer er afgørende

Donationer er et udtryk for godt samfundssind og et afgørende økonomisk fundament for organisationernes arbejde.

Ved at fjerne skatteloftet for velgørenhed sætter vi en vigtig standard for, hvad vi som samfund værdsætter og prioriterer

Laila Walther og Tony Bech

Vi lever i en tid, hvor sociale uligheder kræver fælles handling og derfor er det afgørende at lette vejen for dem, der ønsker at bidrage positivt.

Velgørenhed handler ikke kun om penge, men også om at skabe partnerskaber og et bredere engagement i samfundet.

Ved at fjerne skatteloftet for velgørenhed sætter vi en vigtig standard for, hvad vi som samfund værdsætter og prioriterer. 

Socialdemokratiet argumenterer for, at det nuværende loft er placeret korrekt og rammer en passende balance.

Men vi må spørge: Er den nuværende balance tilstrækkelig i en tid, hvor behovet for støtte er stigende?

Læs også

Civilsamfundets Brancheforening og Dansk Erhverv mener, at en justering er nødvendig for at sikre, at velgørenhedsorganisationer har de ressourcer, de behøver for at udføre deres vigtige arbejde. 

De 50 millioner kroner, der nævnes som omkostningen ved at fjerne loftet, bør ses i lyset af den potentielle samfundsgevinst.

Det er ikke blot et spørgsmål om at sikre økonomisk støtte til velgørende formål, men også om at styrke sammenhængskraften og engagementet i samfundet som helhed.

Lad os have en åben dialog og konstruktiv debat, så vi kan finde en løsning, der styrker vores civilsamfund og fremmer velgørenhed i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laila Walther

Direktør, Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, formand, Civilsamfundets Brancheforening
socialrådgiver (Den Sociale Højskole 1996), MPP (Roskilde Uni. 2006), EMP (INSEAD 2014)

Tony Bech

Branchedirektør for velfærd og samfund, Dansk Erhverv
cand.scient.pol. (Syddansk Uni. 2008)

0:000:00