Civilt overblik: Nødlidende museer, direktørlønninger på himmelflugt og en spektakulær arvesag

Nødlidende museer skal ikke forvente hjælp fra fondene, en alliance af kommuner skal undersøge potentialet i sociale investeringer, og sociale virksomheder skal på finansloven, mener EL. Velkommen til det civile overblik. 

Hvad laver kgl. kammersangerinde Else Brems i en kornmark? Og hvad gør hun i det civile overblik? 
Hvad laver kgl. kammersangerinde Else Brems i en kornmark? Og hvad gør hun i det civile overblik? Foto: Hakon Nielsen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til den ugentlige statusopgørelse over civilsamfundets foretagsomhed.

Du har næppe undgået at bemærke, at Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, fredag i byretten blev idømt seks måneders betinget fængsel for snyd med EU-midler i sagen om bevægelsen MELD og fonden FELD. I hvert fald har det fyldt en del i medierne, så her nøjes vi med at registrere det. Og så kan du selv læse videre – for eksempel her og i denne analyse fra Altinget.

Ud over det er det ikke meget, I har bedrevet i den forgangne uge – eller også har det bare ikke fundet vej til mediernes spalter. Vi skal dog omkring et nyt finansielt produkt, direktørlønninger, på himmelfart og en spektakulær sag om en millionarv.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024