Om  
Andreas Pinstrup Jørgensen

Den nye tænketank Demokratisk Erhverv sætter navn på ledelse

Andreas Pinstrup Jørgensen bliver administrerende direktør for den nye tænketank Demokratisk Erhverv, som blandt andet Nykredit, Arla og Coop står bag. Magnus Skovrind Pedersen er ansat som udviklingsdirektør.

Mikkel Bødker Olesen

For halvanden måned siden kunne en række organisationer, heriblandt Arla, Coop og Thise Mejeri, løfte sløret for den nye tænketank Demokratisk Erhverv, som skal styrke den demokratiske virksomhedsdrift i Danmark.

Nu har tænketanken offentliggjort, at det bliver Andreas Pinstrup Jørgensen, som kommer til at blive administrerende direktør. Han kommer fra en stilling hos tænketanken Cevea, hvor han koordinerede deres aktiviteter på fællesejeprojektet.

”Der er kamp om, hvor ejerskabet af dansk erhvervsliv skal ligge i fremtiden. Skal det være fonds- eller familieeje? Aktie- eller statseje? Eller måske andelseje. Jeg glæder mig til at kunne undersøge, hvilke muligheder og fordele der ligger i at kigge mod demokratisk ejerskab blandt forbrugere, medarbejdere og borgere," siger den nye direktør.

Tænketanken har også ansat en udviklingsdirektør, og valget er faldet på Magnus Skovrind Pedersen, som forlader konsulentbureauet Analyse & Tal.

Den første opgave for de nye direktører bliver en kortlægning af den demokratiske sektors størrelse og betydning for dansk økonomi. Kortlægningen forventes færdig i løbet af efteråret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Pinstrup Jørgensen

Forfatter, adm. direktør, Tænketanken Demokratisk Erhverv
cand.scient.soc i økonomisk sociologi (Københavns Uni. og Yale University)