Analyse af 
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Derfor er det, der skulle være satspuljens forkromede afløser, på vej mod en langsom kvælningsdød

Alle synes det er en god ide med en gennemsigtig model for driftsstøtte til frivillige sociale organisationer og det er – efter sigende – gratis. Så hvorfor er det stadig ikke blevet til noget?

SSA-forlig har typisk været brede med muligheder for, at mange politikere og partier kan profilere sig. Her doorstep fra aftaleindgåelse i 2021.
SSA-forlig har typisk været brede med muligheder for, at mange politikere og partier kan profilere sig. Her doorstep fra aftaleindgåelse i 2021.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Virkeligheden set med en social civilsamfundsaktørs briller anno 2022 er på mange måder identisk med virkeligheden før 2018, da satspuljen blev nedlagt.

SSA-reserven har nemlig stort set alle andre karakteristika end navnet til fælles med sin forgænger, satspuljen. Inklusive de svagheder, som var argumentet for at nedlægge satspuljen.

’Det har aldrig været mere wild west end det er nu,’ som en nøgtern beskrivelse fra en mangeårig kender af branchen lyder. Der er bare flere spillere på banen, og dem med de bedste public affairs-rådgivere vinder stadig.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00