Det civile Danmark gør oprør: I dag demonstrerer tusindvis af forældre for minimumsnormeringer

FOLKEBEVÆGELSE: Utilfredse forældre har på få måneder skabt en græsrodsbevægelse, som kæmper for bedre normeringer i daginstitutionerne. Protesten er en del af en samfundstendens, der udspringer af en manglende tiltro til politikerne, siger ekspert.  

Lørdag 6. april i år gik forældre på gaden i forbindelse med 57 demonstrationer landet over. <br>I dag demonstrerer de igen.&nbsp;
Lørdag 6. april i år gik forældre på gaden i forbindelse med 57 demonstrationer landet over.
I dag demonstrerer de igen. 
Foto: Marie Blønd
Louise Rønne Jensen

I starten blev vi ikke taget seriøst. Vi blev kaldt 'emotionelle mødre'. Men vi fik virkelig sparket døren ind. Jeg tror, de fandt ud af, at vi mener det her seriøst.

Marie Blønd
Talsperson for Forældrebevægelsen

Mellem 15.000 og 25.000 forældre og pædagoger forventes i dag at gå på gaden i kampen for bedre forhold i daginstitutionerne.  

Demonstrationen er arrangeret af Forældrebevægelsen med hashtagget HvorErDerEnVoksen, som opstod i forbindelse med den heftige debat om minimumsnormeringer i foråret. 

"Bevægelsen er opstået organisk. Den er i allerhøjeste grad en reaktion og et behov for, at forældre kan udtrykke deres frustration over den manglende politiske anerkendelse af, at der er kæmpe problemer ude i vores daginstitutioner," siger Marie Blønd, der er talsperson for Forældrebevægelsen og en del af styregruppen.  

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00