Efter dansk forbillede: Nu skal svenske, tyske og islandske unge også have egen demokratifestival

FOLKEMØDE: Delegationer fra Tyskland, Sverige og Island er på vej til Danmark for at lære at stable deres egen demokratifestival for unge på benene. Det vigtigste bliver at oversætte tankegangen bag folkemødet, forklarer demokratirådgiver.

Arrangørerne bag Ungdommens Folkemøde oplever en stigende lyst blandt danske unge til at præge fremtidens samfund og forme den demokratiske samtale. Og den udvikling ser nu også ud til at komme til at smitte af på udlandet.

Siden 2016 har Ungdommens Folkemøde lidt af vokseværk og har i år udvidet med en ekstra dag. Den udvikling har man også fået øjnene op for i udlandet. Derfor kommer der en international delegation bestående af repræsentanter fra Sverige, Tyskland, Island, Letland, Indonesien, Marokko, Egypten, Jordan og Tunesien til Danmark i september for at opleve Ungdommens Folkemøde.

Delegationerne fra de respektive lande har alle udtrykt ønske om at arrangere et ungdomsfolkemøde og har derfor rakt hånden ud til de danske arrangører for at få gode råd og vejledning til, hvordan de kan stable deres eget på benene.

Login