Embedsmænd beskyldes for at politisere

KONKURRENCEFORVRIDNING: Store organisationer opfordrer kulturministeren til at trække ny vejledning om folkeoplysningsstøtte tilbage. De mener, at den er skrevet af politiserende embedsmænd.

For de fleste er det bare træning - men nu er de store organisationer og fitnessbranchen voldsomt uenige om, hvordan de skal agere på markedet.
For de fleste er det bare træning - men nu er de store organisationer og fitnessbranchen voldsomt uenige om, hvordan de skal agere på markedet.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Vi vil appellere til, at du som politiker markerer over for forvaltningen, at politik skal drives af politikere og ikke af embedsfolk.

Fælles brev fra formændene fra DGI, DIF, DUF, DFS og Dansk Firmaidrætsforbund

Landets fem store folkeoplysende paraplyorganisationer er så fortørnede over en ny vejledning om støtte til folkeoplysende foreninger, at de opfordrer regeringen til at trække vejledningen tilbage.

Organisationerne lægger samtidig ikke skjul på, at vejledningen efter deres opfattelse er skrevet af politiserende embedmænd, og de opfordrer derfor Bertel Haarder til at markere over for forvaltningen, "at politik skal drives af politikere og ikke af embedsfolk”.

De store organisationer, DIF, DGI, Dansk Ungdoms Fællesråd, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Folkeoplysnings Samråd mener, at vejledningen – der er udsendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen – er et angreb på folkeoplysningen til fordel for kommercielle aktører på markedet som eksempelvis fitnesscentre og danseskoler.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00