Finanslovsudspil amputerer Center for Frivilligt Socialt Arbejde

Udspillet til finanslov for 2024 cementerer planerne om en drastisk beskæring af bevillingerne til Rådgivnings- og videnscenteret. Over halvdelen af centerets indtægter – i alt 9,8 millioner – står til at forsvinde efter årsskiftet. Hvis det gennemføres, vil det betyde afskedigelse af "et trist højt antal kvalificerede medarbejdere."

Centerchef for Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Laura Auken, er bekymret og overrasket over at være havnet i den nuværende situation, hvor centrets bevilling står til at blive mere end halveret efter årsskiftet. 
Centerchef for Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Laura Auken, er bekymret og overrasket over at være havnet i den nuværende situation, hvor centrets bevilling står til at blive mere end halveret efter årsskiftet. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Center For Frivilligt Socialt Arbejde, CFSA, står fortsat til at miste over halvdelen af sine bevillinger med udspillet af finansloven for 2024.

Som Altinget tidligere har beskrevet, modtager CFSA i år omkring 16 millioner kroner.

Med de fremskrivninger, der ligger i udspillet til finanslov for 2024, står centret til at modtage i alt 6,4 millioner kroner i 2024, mens det såkaldte kompetenceløft på 9,8 millioner kroner altså bortfalder.  

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00