Debat

FitforKids: Ressourcerne styrer agendaen på Folkemødet

DEBAT: Folkemødet har leveret igen, men vi skal huske, at det er de ressourcestærke, der sætter agendaen. Program og debatliste afspejler ikke det danske samfunds problemer, skriver Pelle Plesner.

Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Pelle Plesner
Stifter af FitforKids

Folkemøde 2018 på solrige Bornholm er veloverstået med over 3000 spændende og vidt forskellige debatter, workshops og arrangementer, der dækkede alt fra ” Er Kalundborg en havneby eller en by med en havn?” til ”Morgensang med Fredsministeriet” til ”Tæt på Kristian Thulesen Dahl”.

Selvfølgelig også med et hav af vigtige paneldiskussioner om dette års store emner: FN’s Verdensmål, frivillighed og mental sundhed - belyst fra et kalejdoskop af vinkler.

Hvis Folkemødet har virket, som Folkemødet skal, og det har det højst sandsynligt, så er organisationer, politikere og fonde kommet hjem med nye idéer, relationer og møder i kalenderen. Folkemødet har endnu engang leveret en succes.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Ressourcestærke sætter agendaen
Men der er én ting, vi skal huske: At Folkemødets program og debatliste ikke nødvendigvis er en 1:1-afspejling af det danske samfunds problemer. Trods en enorm diversitet så må vi alle; fonde, politikere og organisationer erkende, at agendaen sættes af de ressourcestærke.

Ud af de mere end 3000 debatter var der én - som i én – der handlede om overvægtige børn. En problemstilling, der direkte berører hvert femte barn i Danmark (cirka 200.000), og som ifølge forskningen giver de svært overvægtige børn (cirka 40.000) en livskvalitet som cancerramte børn.

Nu må vi og alle de andre små sociale foreninger, hvis sag heller ikke var en mediedarling eller "talk-of-the-Allinge-town" i sidste weekend, vende blikket mod den del af året, der ikke foregår på Bornholm

Pelle Plesner
Stifter af FitforKIds

Men også en problemstilling, der i meget lille grad rammer elitens børn og en problemstilling, der i meget høj grad ses som selv- eller i hvert fald forældreforskyldt.

Arbejdet fortsætter efter mødet
I FitforKids prøvede vi selvfølgelig at sætte mediedagsordenen, men den løb nogle andre med. Og sådan er spillet.

Nu må vi og alle de andre små sociale foreninger, hvis sag heller ikke var en mediedarling eller "talk-of-the-Allinge-town" i sidste weekend, vende blikket mod den del af året, der ikke foregår på Bornholm og tage kampen op om opmærksomheden, sympatien og – i al ærlighed – pengene.

For FitforKids' vedkommende på vegne af de tusinder af børn fra lav socialstatus-familier, der kæmper med overvægt og fedme! Ready, steady - go! 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Plesner

Stifter, FitforKids
Cand.jur

0:000:00