Flemming Besenbacher bliver formand for ny tænketank om madspild
Bestyrelsesformand i Carlsbergfondet og Carlsberg A/S Flemming Besenbacher bliver formand for en ny tænketank om madspild og fødevaretab.
Julie Rind Rasmussen
RedaktionsassistentMiljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har udpeget syv bestyrelsesmedlemmer, som i en ny tænketank skal arbejde for at gøre Danmark til frontløber, når det kommer til madspild og fødevaretab.
Til at stå i spidsen har ministeren udpeget bestyrelsesformand i Carlsbergfondet og Carlsberg A/S Flemming Besenbacher.
Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
"På verdensplan spildes cirka én tredjedel af alle fødevarer. Madspild og fødevaretab er simpelthen én af vor tids store syndere. Så det er en vigtig opgave, som den nye bestyrelse skal løse sammen med de øvrige medlemmer. Jeg er sikker på, at det nye hold kan bringe den udfordrende dagsorden videre og få udviklet nye løsninger, som kan bruges både nationalt og internationalt, og få Danmark til at stå endnu tydeligere frem på den internationale scene," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.
Også den nye bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, ser frem til at påbegynde den vigtige opgave, som den nye tænketank skal løfte.
"Udnyttelsen af verdens ressourcer er et presserende spørgsmål i lyset af de udfordringer, planeten står over for. Jeg vil arbejde for, at vi i Danmark flytter os markant på denne dagsorden og bidrager til innovative løsninger, som er med til at fremtidssikre verdens fødevaresystemer," siger Flemming Besenbacher.
Flemming Besenbacher har været formand for Carlsbergfondet siden 2005.
Foruden sin formandspost i Carlsberg er Flemming Besenbacher næstformand for bestyrelsen på Det Nationalhistoriske Museum samt næstformand i Innovationsfonden.
Flemming Besenbacher er uddannet dr.scient. i naturvidenskab fra Aarhus Universitet.
De syv bestyrelsesmedlemmer i tænketanken er:
- Formand Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S.
- Annette Stube, Head of Sustainability, Mærsk
- Christine Nellemann, institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
- Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad
- Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp
- Thomas Prehn, direktør for Ungdommens Røde Kors og tidligere direktør for MindLab
- Tejs Binderup, afdelingschef, Miljø- og Fødevareministeriet (observatørmedlem uden stemmeret)