Flytterod spænder ben for tilskud til ældreorganisationer

Der er fortsat løse ender efter ressortomlægningen i januar, hvor ældreområdet blev flyttet fra Sundhedsministeriet til Social- og Ældreministeriet. For ældreorganisationerne har det mærkbare konsekvenser.

Ministerrokaden 21. januar betød, at Kaare Dybvad overtog rollen som indenrigsminister fra Astrid Krag. Astrid Krag beholdt ansvaret for socialområdet, og overtog rollen som ældreminister fra Magnus Heunicke.
Ministerrokaden 21. januar betød, at Kaare Dybvad overtog rollen som indenrigsminister fra Astrid Krag. Astrid Krag beholdt ansvaret for socialområdet, og overtog rollen som ældreminister fra Magnus Heunicke.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Det er snart tre måneder siden, ressortansvaret for ældreområdet blev løsrevet fra Sundhedsministeriet og i stedet koblet sammen med socialområdet i det nye social- og ældreministerium.

Der er dog fortsat løse ender i fordelingen af opgaver og mandskab mellem de to ministerier.

For organisationerne på ældreområdet har det mærkbare konsekvenser. Flytterodet spænder nemlig ben for de tilskud i form af tips- og lottomidler, som finansierer dele af driften i blandt andet Ældre Sagen, Faglige Seniorer, Danske Seniorer og OK-klubberne.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00