Fond klar med check på 30 millioner: Vil styrke hjælp til tidligere anbragte

STØTTE: Bikubenfonden vil give millionindsprøjtning til indsatser for tidligere anbragte. Ny rapport viser, at der skal ske forandringer, lyder det.

Foto: colourbox.com
Louise Rønne Jensen

Bikubenfonden har besluttet at afsætte 30 millioner kroner til indsatser, der skal hjælpe tidligere anbragte unge.

Det sker på baggrund af en ny rapport, som tegner et mistrøstigt billede af anbragte unges overgang til voksenlivet. Man har interviewet 18 unge, som blandt andet fortæller, at de mangler relationer og oplever det offentlige system som en labyrint.

"Sådan en rapport kan man jo enten vælge at lade blive stående på hylden, eller man kan vælge at gøre noget. Og det har vi så valgt at gøre i Bikubenfonden ved at allokere 30 millioner kroner til at kunne arbejde videre med de her problemstillinger," fortæller Sine Egede, der er chef for socialområdet i Bikubenfonden.  

Dokumentation

Hvert år anbringes 1 procent af danske børn og unge mellem 0 og 17 år uden for hjemmet.

Socialt Udviklingscenter har for Bikubenfonden lavet en kvalitativ undersøgelse, hvor i alt 18 mellem 19 og 34 år har fortalt om deres oplevelser med at gå fra anbragt barn til voksen.

Konklusionen er blandt andet, at de mangler relationer, er mindre aktive i fritidslivet og oplever det offentlige system som en labyrint, der ikke griber dem.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00