Fondschef til civile aktører: Sociale investeringer er en måde at vise værdien af det medmenneskelige

Efter tre år i luften er Den Sociale Investeringsfond blevet endnu klogere på, hvad der karakteriserer de gode, civile samarbejdspartnere i en social investering. Og så giver fondschefen konkrete råd til civile aktører, som finder modellen interessant.

Foto: Agnete Schlichtkrull
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

År efter år spejder især civilsamfundsorganisationer på det sociale område forgæves efter det, de selv kalder en anerkendelse af, at de løser reelle samfundsproblemer til gavn for alle og især de allermest udsatte.

Den anerkendelse ligger der, ifølge fondschef i Den Sociale Investeringsfond, Camilla Bjerre Damgaard, på mange måder i den samarbejdsmodel, som fonden er sat i verden for at fremme i Danmark – sociale investeringer.

Sociale investeringer er en måde at finansiere løsning af især sociale velfærdsproblematikker på, hvor udgiften til indsatsen i første omgang afholdes af en investor i stedet for det offentlige. En myndighed kan så hyre for eksempel en civilsamfundsorganisation til at udføre en given indsats, og hvis opgaven løses tilfredsstillende, giver det myndigheden en besparelse på længere sig, som deles – i et mindre afkast til investor og færre udgifter for myndigheden. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00