Foreninger har udsigt til at få lettet bankbyrden

Første spæde skridt er taget med en tværpolitisk drøftelse i sidste uge, inden samråd med erhvervsministeren og kulturministeren tirsdag. Spørgsmålet er, hvor langt ude i horisonten, foreningerne skal spejde efter løsninger. Det er også stadig uvist, hvor stor en lettelse, de kan se frem til.

PET udsendte allerede i 2010 en vejledning i samarbejde med ISOBRO om hvordan foreninger og indsamlere undgår at indsamlede penge havner i forkerte hænder og ender som ulovlig terrorfinansiering.
PET udsendte allerede i 2010 en vejledning i samarbejde med ISOBRO om hvordan foreninger og indsamlere undgår at indsamlede penge havner i forkerte hænder og ender som ulovlig terrorfinansiering.Foto: PET
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det er forholdsvis let at forstå, hvorfor banker spiller en central rolle i at forhindre terrorfinansiering og hvidvask.

Hvis man derimod lige skal mindes om, hvordan foreningslivet passer ind i den ligning, kan man spørge Dina Gelfer-Jørgensen, formand for Dansk Amatørorkester Samvirke (DAOS).

Principielt synes jeg, bankerne spørger om ting, som ikke tilkommer dem. Og så tager det mange ressourcer og rigtig meget tid.  Vi, der sidder i bestyrelserne, er her jo ikke for at lave administration, men for at lave musikaktiviteter

Dina Gelfer-Jørgensen
Formand for Dansk Amatørorkester Samvirke (DAOS)

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00