Forfatter: Danmark er ved at smide et kæmpe erhvervseventyr på gulvet

INTERVIEW: Ved at lette medarbejderes adgang til at eje virksomheder kan vi vende coronakrisen til et erhvervseventyr. Så hvorfor tøver staten, spørger Anders Pinstrup Jørgensen, som er aktuel med bogen 'Medejer'.

Erhvervslivet skranter, og tusinder af arbejdspladser er i fare efter coronaens hærgen, men med enkle greb kan vi afbøde krisens skadevirkninger. Og vi kan ovenikøbet lægge grunden til en langsigtet erhvervssucces og styrke vores demokrati i samme ombæring. Det kræver blot, at vi gør det lettere for ansatte at overtage lukningstruede virksomheder.

”Tidspunktet er godt. Der er et fuldstændig åbent vindue. Så hvis man gør noget nu, har man mulighed for at redde arbejdspladser og sikre en udvikling af nye, stærke, demokratiske, innovative virksomheder,” siger Andreas Pinstrup Jørgensen.

Han er direktør for organisation og medlemmer i tænketanken Demokratisk Erhverv og forfatter til bogen 'Medejer'. I den argumenterer han med baggrund i forskningen på området for, at Danmark burde have flere af den type demokratiske virksomheder. Simpelthen fordi det betaler sig.

Login