Forsker kritiserer data i ny rapport om civilt arbejdsmiljø

USIKKERHED: Ny kortlægning af arbejdsmiljøet i foreningerne hviler på et særdeles tvivlsomt datagrundlag, fastslår professor. Direktør bag rapporten anerkender kritikken, men mener stadig, at undersøgelsen har sin berettigelse. 

Forsker kritiserer datagrundlaget i ny kortlægning af arbejdsmiljøet i den civile sektor.
Forsker kritiserer datagrundlaget i ny kortlægning af arbejdsmiljøet i den civile sektor.Foto: Colourbox
Rasmus Dahl Løppenthin

Vi har ikke nogen som helst rimelig sikkerhed for, at de her tal er bare tilnærmelsesvist repræsentative.

Bjarne Ibsen
Professor, SDU

Efter flere års balladehistorier i medierne om dårligt arbejdsmiljø i civilsamfundet skulle en ny kortlægning skabe klarhed om problemets omfang. Men den spritnye rapport møder nu kritik fra en af Danmarks førende civilsamfundsforskere. Datagrundlaget er alt for svagt, lyder det.

"Vi har ikke nogen som helst rimelig sikkerhed for, at de her tal er bare tilnærmelsesvist repræsentative,” siger Bjarne Ibsen, der er centerleder og professor ved Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved SDU.

Kortlægningen er foretaget af Ingerfair med støttekroner fra Velliv Foreningen og er baseret på 278 besvarelser. Der er dog næsten 80.000 beskæftigede i frivilligorganisationerne, og selv om Ingerfair tager en række forbehold i rapporten, løser det ikke problemet med det lave antal respondenter, mener professoren.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00