Om  
David Dreyer Lassen

Forskere modtager 22 millioner til coronarelaterede projekter

Danmarks Frie Forskningsfond har hastebehandlet 370 ansøgninger til coronamidler og har nu udvalgt 15 coronarelaterede forskningsprojekter, der samlet modtager 22 millioner kroner.

Sofie Hvemon

Krisehåndtering i danske virksomheder, civilsamfundets mobilisering af frivillige og virtuelle ritualers betydning i en krisetid.

Listen over de 15 coronarelaterede forskningsprojekter, der nu modtager i alt 22 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond, spænder videnskabeligt bredt.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

På trods af den korte ansøgningsfrist på ni dage modtog fonden i alt 370 ansøgninger. Fondens bestyrelsesformand, David Dreyer Lassen, udtaler i den forbindelse i pressemeddelelsen:

"Der har været overvældende interesse for opslaget, og der er kommet rigtig mange gode ansøgninger på tværs af alle videnskabelige områder, så det har været en svær beslutningsproces."

Fonden har lagt fokus på, at forskningen skal kunne sættes i gang umiddelbart i forlængelse af bevillingen, og at projekterne skal kunne skabe viden, der kan afbøde coronakrisen.

Blandt andre har professor MSO ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Asmus Leth Olsen modtaget 216.000 kroner til at undersøge, hvordan man mest effektivt kan ændre folks daglige adfærd for at hindre sygdomsspredning.

Læs mere om de 15 projekter her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Dreyer Lassen

Prorektor for forskning og professor, Københavns Universitet, i bestyrelsen for DEA og Danmarks Statistik, formand for videnskab.dks advisory board, medlem af Konkurrencerådet
cand.polit. (Københavns Uni. 1998), ph.d. i økonomi (Københavns Uni. 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024