Fra fond til forsker: Forskningsfond bevilger en milliard til gode idéer

FONDE: Forskere med nyskabende og gode idéer kan søge penge hos Danmarks Frie Forskningsfond. Fonden opslår nemlig en milliard kroner til fri forskning. 

Denne uges fra fond til forsker handler om, hvordan forskere med gode og nyskabende idéer kan få fingrene i forskningsmidler. 

Danmarks Frie Forskningsfond opslår nemlig en milliard kroner til fri forskning. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Her på Altinget opfordrede bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen tidligere på året forskere til at tage flere chancer, og nu følger fonden trop. Ifølge bestyrelsesformanden bidrager Danmarks Frie Forskningsfond nemlig til at opbygge og vedligeholde et rigt vækstlag af gode idéer ved at investere risikovilligt ud fra kriterier om kvalitet og originalitet.

"Når vi netop kombinerer den unikke excellence hos forskerne til at løfte forskningen og udelukkende giver penge til de rigtig spændende og nytænkende idéer, ved vi, at det også kaster resultater af sig," siger Peter Munk Christiansen og fortsætter.

"Vi ser, at den frie forskning rummer stor diversitet og kan skabe impact for samfundet i første hug eller tage 5-10-15 år, før vi ser effekterne. Vi kræver ikke nogen garanti for samfundsmæssige effekter, men forskningen skal være nyskabende, af høj kvalitet og drive forskningen fremad inden for sit felt," siger han i pressemeddelelsen. 

Skal give flere forskningsprojekter
Finanslovsårene for 2016 og 2017 har givet en markant nedgang i antallet af forskningsidéer. Med Danmarks Frie Forskningsfonds bevillinger på en milliard kroner håber bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen derfor, at antallet af projekter og idéer øges. 

"Risikovillige investeringer i excellente forskeres idéer skaber et godt afsæt for innovation og forskningsbaseret uddannelse. Det er det, man ser virke i blandt andet Schweiz. Derfor er det væsentligt, at der på finanslovsbudgettet for 2019 også satses på den frie bottom up-forskning gennem Danmarks Frie Forskningsfond for at fastholde en positiv udvikling," siger bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen i pressemeddelelsen. 

Hvis du som forsker vil have del i milliardbeløbet, ligger ansøgningsfristerne i efteråret 2018 og foråret 2019.

Forrige artikel Red Barnet-general vil reformere frivilligdanmark: Vi skal være åbne for fusioner Red Barnet-general vil reformere frivilligdanmark: Vi skal være åbne for fusioner Næste artikel Mere end hver tredje dansker: Folkemødet vedkommer ikke mig Mere end hver tredje dansker: Folkemødet vedkommer ikke mig