Fra fond til forsker: Velux Fonden giver penge til Alzheimer-projekt

FONDSMIDLER: Velux Fonden har givet Alzheimerforeningen 4 millioner kroner til et nyt projekt målrettet børnefamilier, hvor den ene forælder har en demenssygdom.

Alzheimerforeningen har modtaget 4 millioner kroner fra Velux Fonden til et nyt projekt målrettet børnefamilier, der kommer til at løbe fra starten af 2018 til slut 2020, skriver Velux Fonden på deres hjemmeside

"Når demens rammer en børnefamilie, er der i dag ingen hjælp at hente. Mange oplever at blive isoleret med sygdommen, der først og fremmest er kendt for at ramme ældre mennesker. Og det går i særlig grad ud over børnene, der oplever at stå alene med et stort ansvar," siger formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Velux Fondens donation skal sikre, at børn og unge i Danmark mødes af skræddersyede støttetilbud, når en i deres nære familie bliver ramt af Alzheimers.

Tresporet projekt til gavn for børn og unge
Konkret kommer pengene til at gå til et tresporet projekt, hvor det første spor tager udgangspunkt i børn i alderen 0-15 år. Her vil Alzheimerforeningen samle erfaringer fra børnegrupper, der skal udbredes i hele landet.

Det andet spor er en opkvalificering af fagpersoner, der arbejder med børn og unge til forældre med demens. Her vil pengene blandt andet gå til etablering af et nationalt netværk for fagpersoner og en årlig konference for fagpersoner, hvor den nyeste viden og erfaring på området vil blive præsenteret.

Det sidste spor er målrettet unge i alderen 16-30 år. Her vil pengene fra Velux Fonden blive brugt til at få unge pårørende til at holde oplæg på skoler og afholdelse af tre landsdækkende ungecamps, hvor de unge møder jævnaldrende i samme situation.

"Vi er i Alzheimerforeningen taknemmelige for, at vi med støtte fra Velux Fonden nu kan give familierne mulighed for at mødes med ligesindede. For ingen bør stå alene med en demenssygdom – især ikke børn og unge," siger Birgitte Vølund.

Forrige artikel Top-forskere udlægger data: Sådan skal vi forstå nye tal om frivillighed Top-forskere udlægger data: Sådan skal vi forstå nye tal om frivillighed Næste artikel Da fonden gik i fisk og andre civile glimt fra ugen, hvor Folkemødet blev globalt, og Randers blev vraget Da fonden gik i fisk og andre civile glimt fra ugen, hvor Folkemødet blev globalt, og Randers blev vraget