Fra silotænkning til social investering – fem centrale debatter fra Civilsamfundets nordiske topmøde

Den såkaldte højniveausamtale i det første nordiske topmøde for civilsamfund fandt sted i onsdags. Her er et fem vigtige debatter, der fandt sted på scenen, blandt deltagerne eller i samtaler derimellem.

Nordisk Topmøde for Civilsamfund blev afviklet både fysisk og på live stream. Gæsterne til det fysiske møde sendte jævnligt hilsner til det digitale publikum. På scenen Laura Auken, direktør for Center for Frivilligt Socialt Arbejde, som er medarrangør af mødet.
Nordisk Topmøde for Civilsamfund blev afviklet både fysisk og på live stream. Gæsterne til det fysiske møde sendte jævnligt hilsner til det digitale publikum. På scenen Laura Auken, direktør for Center for Frivilligt Socialt Arbejde, som er medarrangør af mødet.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

1. Silotænkningen er intakt trods ønske om opblødning

Når den tidligere islandske socialminister (S) Arní Páll Árnason under liveinterview stadig benævner aktørerne i civilsamfundet som konkollegaer sætter han fingeren på den ømme tå, som civilsamfundets aktører har været plaget af i årevis.

Og selvom Røde Kors Danmarks generalsekretær Anders Ladekarl i paneldebatten om de fælles nordiske udfordringer taler om, at selv en kæmpe organisation som Røde Kors ikke kan løse udfordringer alene, så tænkes der stadig i siloer – ikke bare mellem de enkelte organisationer, men også imellem civilsamfundets sektorer.

Det klassiske eksempel er idrætten, som gentagne gange i løbet af dagen trækkes frem som en civilsamfundssektor, der ’virkelig har det godt’. ”Tænk hvis vores arbejde havde den samme type anerkendelse som idrætten med store mængder af uøremærkede midler,” lyder det fra en deltager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024