Friskolerne: Ministeren har efterladt os på perronen

KRITIK: Børne- og undervisningsministeren kritiseres for ikke at invitere de frie skoler med til Sorø-mødet. Friskolerne kalder det et traditionsbrud, mens tidligere minister Merete Riisager (LA) mener, at regeringen lukker sig omkring sig selv.

Formand for Friskolerne Peter Bendix ærgrer sig over ikke at være blevet inviteret med til årets Sorømøde.
Formand for Friskolerne Peter Bendix ærgrer sig over ikke at være blevet inviteret med til årets Sorømøde.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Fra alle egne af undervisningssektoren drager politikere, eksperter og andre aktører hvert år til Sorø for at diskutere uddannelsespolitik.

Hvis der var interesse for at se grundskolen som en samlet helhed, så skulle vi selvfølgelig have været der. Men det er ikke sikkert, der er den interesse.

Peter Bendix
Formand, Dansk Friskoleforening

Eller næsten alle.

Friskolerne og efterskolerne fik nemlig ingen invitation i år.

Dokumentation

Omkring 18 procent af alle børn går på en fri grundskole, mens 55 procent af eleverne i 10. klasse går på efterskole ifølge tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Sorømødet bliver normalt afholdt i august over to dage, men blev aflyst og udskudt til februar 2020, da undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil først var tiltrådt få måneder inden.

Sorømødet blev indstiftet i 1983 af daværende undervisningsminister Bertel Haarder.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00