Om  
Anna Bjerre
Charlotte Bach Thomassen

Frivilligrådets formand fortsætter de næste fire år

Social- og ældreminister Astrid Krag har udpeget nyt formandskab for Frivilligrådet. Anna Bjerre fortsætter som formand, og Charlotte Bach Thomassen bliver ny næstformand.

Anna Bjerre tager fire år mere som formand for Frivilligrådet.
Anna Bjerre tager fire år mere som formand for Frivilligrådet.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Anna Bjerre fortsætter som formand for Frivilligrådet de næste fire år.

Det oplyser Social- og Ældreministeriet.

"Jeg er utroligt stolt over udpegningen og glæder mig meget til at fortsætte arbejdet med at styrke den frivillige sociale sektor i Danmark. Jeg ser et kæmpe potentiale i, at sektoren spiller en endnu større rolle i forhold til at løse de svære sociale udfordringer," lyder det fra Anna Bjerre.

Derudover har social- og ældreminister Astrid Krag (S) udpeget formand for DGI Charlotte Bach Thomassen som ny næstformand for rådet.

"Jeg er glad for, at Anna Bjerre og Charlotte Bach Thomassen med deres store erfaring har sagt ja til at stå i spidsen for det spændende og vigtige arbejde. Det nye formandsskab rummer den bredde, som afspejler vores fantastiske foreningsliv og organisationer i Danmark," udtaler Astrid Krag.

Anna Bjerre var næstformand for rådet, inden hun i marts 2021 blev udpeget som formand for Frivilligrådet, da daværende formand Mads Roke Clausen fratrådte for at blive direktør i LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud.

Otte af de øvrige medlemmer af Frivilligrådet udpeges af foreninger og organisationer, som lige nu er i gang med valgprocessen. Derudover indstiller KL og FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) de sidste to medlemmer.

Det nye råd tiltræder 1. april og er udpeget for de næste fire år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anna Bjerre

Direktør, GirlTalk.dk, formand, Frivilligrådet, formand, RådgivningsDanmark
cand.psych.aut.

Charlotte Bach Thomassen

Landsformand for DGI, næstformand for Danske Spil, Madkulturen og Frivilligrådet, i bestyrelsen for TV 2 og PFA Brug Livet Fonden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2004)

0:000:00