Guide: Det skal du opleve på Folkemødet torsdag

GUIDE: Hvordan får du mest ud af din torsdag, hvis du ser Folkemødet gennem civile briller? Her får du et overblik over de arrangementer, der handler om civilsamfundets grundvilkår. 

Her kan du læse om torsdagens arrangementer af relevans for civilsamfundsaktører. 

Med forbehold for ændringer

OBS: For at læse mere om de enkelte arrangementer, skal du klikke på linket, der fører dig ind til Folkemødets program. Her skal du klikke på datoen for arrangementet. 

 

Taxamanden kører civiltinget

13.00-13.30 C4 Medieteltet – Radio Folkemødet

Jesper Grunwald, til daglig taxachauffør og foredragsholder, som vil være den gennemgående ordstyrer på Folkemødet og i Radio Folkemødets telt, Civiltinget. Hør Jesper fortælle om teltet, hvor frivillige organisationer får gratis mødetid. 

Læs mere om arrangementet her

Kick-off: Opråb om Danskernes Sundhed i Samskabelsesarenaen
13.00-13.30 A10 – Samskabelsesarenaen

En række sundhedsaktører er gået sammen på Folkemødet i Samskabelsesarenaen. Sammen vil de på tværs af offentlig, privat- og civilsamfund samskabe nye veje og anbefalinger til sundhed på Folkemødet. 

Vær med, når Diabetesforeningen, Fredericia Kommune, VIA University College, Steno Diabetes Center Copenhagen, gadeidrætsorganisationen GAME, den internationale studenterorganisation IMCC, Kompan, De Forenede Dampvaskerier, RUC og Resonans mødes til debat.

Læs mere om arrangementet her 

Social ulighed i sundhed - Hvad pokker gør vi?
13.30-15.00 A10 – Samskabelsesarenaen
Via fortællinger fra udsatte søger vi at finde løsninger på sociale udfordringer og sundhedsudfordringer. Alle i teltet vil blive inddraget i vores søgen efter løsninger igennem workshoppen – Fra udsat til værdsat. Panelet vil bestå af personer fra IMCC, Diabetesforeningen, Fredericia Kommune, De Forenede Dampvaskerier, Resonans, VIA University College.

Læs mere om arrangementet her 

Unges mistrivsel - løsninger og handlemuligheder
14.00-15.00 D10 - VILLA GODE LIV

Mange unge mistrives. For at løse det skal vi turde at skabe rammer for gode fællesskaber. Olav Hesseldahl, Anna Sillemann, Jacob Mark, Niels Sandø og Maria Nielsen mødes for at dele viden og i samarbejde finde løsninger og handlemuligheder.

Læs mere om arrangementet her 

Clement talk: Sådan holder vi liv i frivilligheden

14.00-15.00 C11 – BLs Dom

Clement Kjersgaard blænder op for debat om, hvordan vi holder frivilligheden i live. I debatten deltager blandt andet repræsentanter fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Vallensbæk Kommune, VIA University College og DGI Lab.

Læs mere om arrangementet her 

Er der grænser for filantropien? 

14.45-15.45 N7 Carlsbergfamilien – Nørregade 35

Er der grænser for, hvad filantropien kan – og bør kunne? Flemming Besenbacher, Karsten Ohrt og Anne-Marie Skov stiller skarpt på fonde i bevægelse.

Læs mere om arrangementet her

Livsrum og lokale fællesskaber – er de en ny vej frem? 

15.00-16.00 A28 Den Sociale Scene

Hvad nu, hvis fremtidens velfærd var en mere livsglad størrelse bygget på mødet mellem mennesker i lokale fællesskaber? Helsingør Kommune og INSP er værter for en samtale om, hvordan lokale fællesskaber kan nyttiggøres.

Læs mere om arrangementet her

Civilsamfundets rolle i velfærdssamfundet

15.00-16.00 C5 DK Medier – Folkemødeavisen 

Aktivt medborgerskab, frivillighed og civilsamfundet fylder stadigt mere i kommunernes arbejde med at styrke velfærden. Er frivillige hænder og hoveder svaret på velfærdssamfundets udfordringer? SIVIL og DK Medier inviterer til debat. 

Læs mere om arrangementet her

Socialøkonomien som udviklingssamarbejde?
15.00-16.00 A22 – Mellemfolkeligt Samvirke
Verdens fattigste har brug for vækst. Kan socialøkonomiske virksomheder gøre den bæredygtig og grøn? Hør iværksættere fortælle, hvordan eksempelvis menstruationsbind får piger i skole i Uganda samtidig med, at de skaber en indtægtskilde for lokale kvinder.

Læs mere om arrangementet her

I Aarhus er dialog en forudsætning for samskabelse

15.15-16.15 N8 – Klippescenen (DLF)

Skal frivillige løse velfærdsopgaver? Aarhus siger ja, men det kræver dialog om rammerne. Århus Lærerforening, Aarhus Kommune, BUPL Århus og gruppeformand for 3F, Ellen Lykkegaard til debat. 

Læs mere om arrangementet her

Hvad kan få flere til at være fysisk aktive hele livet?

16.00-17.30 A10 – Samskabelsesarenaen
GAME, KOMPAN, VIA University College og Diabetesforeningen inviterer til debat og workshop om, hvad der skal til for at skabe gode bevægelsesrum, og hvordan man kan nå dem, der bevæger sig mindst.

Læs mere om arrangementet her

Lykke eller knas i partnerskabet?

16.15-16.50 G7 – Dansk Erhverv

Er der velfærdspotentiale i partnerskaber, eller er det ren hype? Mød Per Bank, Christian Friis Bach og Jacob Bundsgaard, når de debatterer frivillighed og partnerskaber mellem kommuner, civilsamfund og virksomheder.

Læs mere om arrangementet her

Hvordan udfordrer samskabelsen politikerrollen? 

17.30-18.30 A10 Samskabelsesarenaen

Hvilke politiske beslutninger kan borgerne egentlig være med til at træffe? Dette vil forsker Anne-Mette Scheibel, Resonans, Roskilde Universitet, diskutere med et panel bestående af kommunale beslutningstagere. 

Læs mere om arrangementet her

Gang i socialøkonomien

17.45-18.30 G7 Dansk Erhverv

Hvordan får vi flere socialøkonomiske virksomheder? Moderator Jon Krog, branchedirektør, Selveje Danmark inviterer Christina Grøntved, Direktør, Incita og Katja Isa Sørensen, Forskningsassistent, CBS, til debat. 

Læs mere om arrangementet her

Hvad må det koste at hjælpe udsatte borgere i arbejde?

18:00-19:00 J22 – Det Socialøkonomiske Telt

Hvordan får vi flere i job? Erhvervsfolk, politikere og fonde diskuterer spørgsmålet i et forsøg på at gøre op med silotænkningen og introducerer samtidig tankerne om en resultatafhængig finansieringsmodel.

Læs mere om arrangementet her

 

Forrige artikel Med 26 EU-millioner vil Den Sociale Kapitalfond få udsatte ledige i arbejde Med 26 EU-millioner vil Den Sociale Kapitalfond få udsatte ledige i arbejde Næste artikel Engang var fondene anonyme velgørere – i dag er de krævende partnere Engang var fondene anonyme velgørere – i dag er de krævende partnere