ISOBRO skærper retorikken i opråb om ny indsamlingslov: "Lovforslaget truer balancen i Indsamlingsnævnet"

Forslaget vil indskrænke indsamlernes repræsentation til en enkelt plads til fordel for myndighederne. Problematisk og uhensigtsmæssigt, lyder kritikken. 

At orkestrere og drive forskellige typer for indsamlinger kræver og giver en specialviden, som er nyttig i indsamlingsnævnet. Den viden er, mener ISOBRO, i fare for at blive udvandet, hvis brancheorganisationens repræsentation i nævnet bliver halveret som forslaget til ny indsamlingslov lægger op til. Arkivfoto fra Røde Kors landsindsamling. 
At orkestrere og drive forskellige typer for indsamlinger kræver og giver en specialviden, som er nyttig i indsamlingsnævnet. Den viden er, mener ISOBRO, i fare for at blive udvandet, hvis brancheorganisationens repræsentation i nævnet bliver halveret som forslaget til ny indsamlingslov lægger op til. Arkivfoto fra Røde Kors landsindsamling. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der vil fremover stadig kun være en enkelt stol til  Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO, når Indsamlingsnævnet mødes.

I hvert fald hvis forslaget til til lov om ændring af lov om indsamling mv, L87 vedtages som fremsat.

”ISOBRO finder det problematisk og uhensigtsmæssigt,” lød budskabet da ISOBRO i sidste uge forelagde retsudvalget deres syn på kerneproblematikken ved forslaget.









0:000:00