Om  
Kasper Hjulmand

Kasper Hjulmand modtager LGTB+ prisen "Årets Laks" for sin indsats i rettighedskampen udenfor banen

LGBT+ Danmark hylder landstræner for fodboldherrelandsholdet Kasper Hjulmand med prisen "Årets Laks" for at forsvare menneskerettighederne under EM-slutrunden.

Ghita Nidam Møller

”Vi er født lige, og vi hylder diversiteten, og vi hylder, at alle har lige ret.”

Sådan udtalte herrelandsholdstræner Kasper Hjulmand og meldte sig ind i den politiske rettighedskamp udenfor grænsværen under sommerens EM.

Den slags udtalelser og forsvar for LGBT+ personers rettigheder er udtryk for, hvordan Kasper Hjulmand har udnyttet sporten som socialt fænomen til at blive et talerør. Han har har med LGBT+ Danmarks ord "svømmet imod strømmen" og gjort en ekstraordinær indsats for bevægelsen det seneste år.

Det har gjort landstræneren fortjent til prisen som "Årets Laks", annoncerer LGBT+ i en pressemeddelese.

Det burde være en selvfølge, at alle er født lige og skal behandles derefter – uanset hvem man er.

Kasper Hjulmand
Fodboldlandstræner, Danmarks herrelandshold

Kasper Hjulmand har på den måde været frontfigur på stadion og i interviews under slutrundens politiske opgør med en ny omdebatteret lov, som Ungarn vedtog i juni. En lov, der forbyder LGBT+ relateret oplysning i skolerne og i tv-udsendelser målrettet seere under 18 år. 

"Det burde være en selvfølge, at alle er født lige og skal behandles derefter – uanset hvem man er," udtaler Kasper Hjulmand som kontrast, da han takker for prisen i meddelelsen.

Den slags signaler til andre regeringer og omverden er netop begrundelsen for den overrakte pris. Den aktivistiske bevægelse Lev og Lad Leve modtager med samme baggrund "Arbejdslegatet Søhesten" på 10.000 kroner.

Begge priser bliver uddelt på Rådhuspladsen i København20. august kl. 13.00.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kasper Hjulmand

Landstræner, Danmarks herrelandshold i fodbold
UEFA Pro-træner









0:000:00