Klima, ligestilling og migration – her er syv EU-kandidaters bedste argumenter for, at unge skal rive sig løs fra sofaen og Netflix og få stemt

Syv unge kandidater til EU-parlamentet har fået stillet den samme opgave: At komme med den af deres egne politiske mærkesager, der bedst kan overbevise unge mellem 19-29 år om, at det er vigtigt at stemme til EU-valget. Her er deres svar:

Fra venstre mod højre: Selma Bolø (EL), Maria Pryds (K) Mads Strange (LA)&nbsp;Karoline Lindgaard (ALT) Mathias Niebuhr (S).<br>Sigrid Friis (RV) og Tobias Weische (DF) er også en del af alliancen, men er ikke med på fotoet.&nbsp;<br>
Fra venstre mod højre: Selma Bolø (EL), Maria Pryds (K) Mads Strange (LA) Karoline Lindgaard (ALT) Mathias Niebuhr (S).
Sigrid Friis (RV) og Tobias Weische (DF) er også en del af alliancen, men er ikke med på fotoet. 
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det er vigtigt, at vi får et klimavalg – det er særlig vigtigt for os, der skal være længst tid på planeten. Vi skal omlægge landbrugsstøtten, have en fælles CO2afgift, og det skal være muligt at bevæge sig bæredygtigt rundt i EU, for eksempel med højhastighedstog. Vi skal prioritere det grønne over økonomisk vækst.

Man behøver ikke vide en hel masse om hele EU for at have en holdning. Og der sidder meget få unge medlemmer af EU-parlamentet, så det er nu, man har mulighed for at få en kandidat ind, man kan spejle sig i. Hver stemme tæller, og et enkelt mandat kan skabe store forandringer:

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00