Kritik af anbefalinger til psykiatriplan: Inddragelse af civilsamfund bør være ’skal’ og ikke ’kan’

Det er for sløjt, at civilsamfundet som aktiv medskaber af løsninger ikke er nævnt tydeligere i Sundhedsstyrelsens anbefalinger til den kommende psykiatriplan, mener centrale aktører. Andre er godt tilfredse og mener, at yderligere konkretisering i sidste ende kan koste for dyrt på uafhængighedskontoen

De faglige anbefalinger til den kommende tiårsplan for psykiatrien har både som formål at styrke og forbedre behandlingen til patienter med psykiske lidelse og at forebygge og forhindre, at flere mennesker rammes af psykisk sygdom. Arkivfoto.
De faglige anbefalinger til den kommende tiårsplan for psykiatrien har både som formål at styrke og forbedre behandlingen til patienter med psykiske lidelse og at forebygge og forhindre, at flere mennesker rammes af psykisk sygdom. Arkivfoto.Foto: Colourbox
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Civilsamfundet skal indgå på lige fod med andre aktører i at udvikle nye former for samarbejde og nye måder at løse problemer på inden for psykiatrien.

Det er den anbefaling, som IKKE er at finde blandt Sundhedsstyrelsens 37 anbefalinger til de kommende forhandlinger om en 10-års plan for psykiatrien. Og det ærgrer Trine Hammershøy, Det Sociale Netværk/Headspace Danmark, som arbejder for at fremme social og mental trivsel og støtter psykisk sårbare.

”Det er tankevækkende, at ikke en af de 37 anbefalinger har udgangspunkt i partnerskab med civilsamfundet. Det her er simpelthen ikke nytænkning nok til de udfordringer, vi har i 2022,” siger hun. 









0:000:00