Om  
Lars Rebien Sørensen

Lars Rebien Sørensen er årets Æreshåndværker

Håndværkerforeningen i København har udnævnt Novo Nordisk-direktør Lars Rebien Sørensen som årets Æreshåndværker 2016. Han slutter sig til en skare af tidligere modtagere, der blandt andre tæller Claus Meyer og Susanne Bier.

Line Jenvall

Novo Nordisks topchef, Lars Rebien Sørensen, er årets Æreshåndværker 2016.

Det skriver Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, der står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Titlen som årets Æreshåndværker er siden 1973 blevet tildelt personligheder, der yder en ganske særlig indsats til gavn for det danske samfund. Prisen er en  hyldest til en håndværker uden for håndværkets kreds og tager form af et æresmesterbrev og en sølvmedalje mage til den, de unge håndværkere modtager for et særligt fremragende svendestykke. Blandt de tidligere modtagere er gastronomisk iværksætter Claus Meyer, filminstruktøren Susanne Bier, billedkunstner Olafur Eliasson samt kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V).

"Jeg er meget beæret over at modtage denne udmærkelse, ikke mindst når jeg ser på listen over tidligere modtagere og ved hvilken betydning, de alle på hver deres måde har haft for det danske samfund," siger Lars Rebien Sørensen i pressemeddelelsen med tilføjelsen:

"Jeg er desværre ikke selv blevet begavet med en dygtig håndværkers evner, men glædes så meget desto mere over alle de dygtige håndværkere, der arbejder i Novo Nordisk og hos vore mange leverandører over hele landet."

Lars Rebien Sørensen har været administrerende direktør i Novo Nordisk A/S siden 2000, og prisen får han især for sit og firmaets arbejde med miljøhensyn og social ansvarlighed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Rebien Sørensen

Formand, Novo Nordisk Fonden
cand.silv. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1981), HD i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1983)

0:000:00