Lauritzen Fonden får ny topchef

DIREKTØRSKIFTE: Ved årsskiftet overlader Bent Østergaard direktørskolen i Lauritzen Fonden til Tommy Thomsen. Thomsen kommer fra en stilling som CEO i Investeringsfonden for Udviklingslande.

Efter næsten et halvt århundrede vinker Bent Østergaard farvel til Lauritzen-gruppen.

Det sker, når han ved årsskiftet overdrager direktøransvaret for Lauritzen Fonden til Tommy Thomsen.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand i fonden Jens Ditlev Lauritzen anerkender Østergaards mange års tro tjeneste.

”Jeg vil gerne takke Bent Østergaard for et godt og tillidsfuldt samarbejde og for hans mangeårige indsats for Lauritzen-gruppen. Jeg ser nu frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde med Tommy Thomsen og vores nye næstformand Erik G. Hansen,” siger han med henvisning til, at Erik G. Hansen overtager Thomsens nuværende post som næstformand i bestyrelsen.

Thomsen har siddet i fondens bestyrelse siden 2016 og har siden 2017 været næstformand.

Den kommende fondsdirektør kommer fra en stilling som CEO i IFU, Investeringsfonden for Udviklingslande, der udlåner risikovillig kapital til danske virksomheder i udviklingslande.

Derudover har han mere end 30 års erfaring fra den maritime sektor, hvor han blandt andet har uddelt visitkort med firmalogoer fra Maersk, Clipper og Nordic Tankers på.

Den afgående fondsdirektør Bent Østergaard har gennem sin 49 år lange Lauritzen-karriere blandt andet været bestyrelsesformand i både rederiet J. Lauritzen A/S og i DFDS A/S, ligesom han har været CEO i fondens investeringsselskab, LF Investment ApS.

Udover sit engagement i Lauritzen-gruppen har Østergaard også tjent som dommer i Sø- og Handelsretten. En samlet karriere, der har gjort Østergaard til ridder af Dannebrogordenen.

Lauritzen Fonden er en erhvervsdrivende fond, der hvert år uddeler mellem 20 og 30 millioner kroner til initiativer med socialt, kulturelt, uddannelsesmæssigt og maritimt fokus.

Forrige artikel Han voksede op med vold. Han slog igen. Nu kæmper Jonas børnenes sag Han voksede op med vold. Han slog igen. Nu kæmper Jonas børnenes sag Næste artikel Folkemødets kommunikationschef stopper Folkemødets kommunikationschef stopper